19
Mayıs
2024
Pazar
EREĞLİ - KONYA

Tehdit iddiası kurguymuş!

Konya'nın Ereğli ilçesinde Demokrat Parti (DP) belediye başkan adayının silahla tehdit edilerek başkan adaylığından çekilmesi için saldırıya uğradığı yönündeki şikayeti asılsız çıktı.

DP'den Ereğli belediye başkan adayı olarak açıklanan Ersin A., jandarmaya başvurarak Ereğli TOKİ Konutları'nda oturan yakınlarını ziyarete giderken yolunun kesildiğini, zanlıların başına silah dayayarak adaylıktan çekilmesi için tehdit edildiğini iddia etti.

İhbar üzerine olay yerine giden jandarma ekipleri, yaptıkları incelemede olay yerinde 3 adet dolu mermi buldu. Ersin A., Ereğli Jandarma Komutanlığı'ndaki ifadesinde ise belediye başkan adaylığından çekilmesi ve mevcut belediye başkanı hakkında konuşmaması için silahla tehdit edildiğini ileri sürerek şikayetçi oldu.

Başkan adayının çelişkili ifadeler vermesinden şüphelenen jandarmanın yaptığı soruşturmada, Ersin A.'nın yaşının 23 olduğu ve adaylığının iptal edildiği anlaşıldı. Sahte askerlik terhis belgesi düzenlediği ve kendisiyle ilgili nüfus bilgisini değiştirdiği ileri sürülün Ersin A.'nın, jandarma tarafından yeniden ifadesinin alındığı, adaylığının iptal edilmesinden sonra böyle bir olayı kurguladığını itiraf ettiği öğrenildi.

Evinde ve işyerinde yapılan aramada 46 adet 9 mm çapında mermi, 4 adet kurusıkı mermi ve 1 adet kurusıkı tabanca ele geçirilen Ersin A.'nın, kendi adına düzenlenmiş sahte askerlik terhis belgesi ve sahte üniversite diploması da bulundu.

Jandarmanın olayla ilgili soruşturması sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 15:01:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?