18
Mayıs
2024
Cumartesi
HÜYÜK - KONYA

Ağaç katliamı

Hüyük'e bağlı Köşk Beldesi Belediye Başkanı Hüseyin Aktaş’ın meyve bahçesinde bulunan ağaçların tamamı kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kesildi.

Şaşkına dönen Başkan Aktaş, meyve bahçesine zarar verenlerin beldeye hizmet gelmesini istemeyen kişiler olduğunu ileri sürdü. Köşk Belediye Başkanı Hüseyin Aktaş, meyve bahçesine zarar veren kişi ya da kişilerin, beldeye yapılan yol genişletme ve kanalizasyon çalışmalarından zarar görmüş bazı vatandaşlar olabileceğini öne sürerken, "Bu yüzden birilerine kestirilmiş de olabilir. Ama, bu tür zarar vermelerle beni yıldıramayacaklar. Beldeme hizmet etmeye devam edeceğim. Meyve ağaçlarını kesenleri Yüce Allah’a havale ediyorum" dedi.

Beldede bulunan ve kendisine ait meyve bahçesinde bulunan ağaçların 6 yaşında olduğunu ve yeni yeni meyve vermeye başladığını belirten Aktaş, "Gecenin karanlığından yararlanan bu kişi veya kişiler, 26 adet aşılı bodur ceviz, 12 adet elma, 4 adet asma, 3’er adet ıhlamur ve kiraz, 3 adet vişne, 2’şer adet şeftali ve erik, 1’er adet ayva, kayısı, armut, badem olmak üzere toplam 59 adet meyve ağacını tahra ile dibinden kesmek suretiyle zarar vermiştir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2005 Cuma 12:03:56
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 15:50:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?