18
Mayıs
2024
Cumartesi
HÜYÜK - KONYA

Ana-baba bunu yaparsa

Konya’nın Hüyük İlçesi’ne bağlı Suludere Köyü’nde, oğlu ve gelininin boşanmasının ardından evi terk ettiği için uzun yıllardır yatalak olarak yaşam mücadelesi veren torunlarına bakan yaşlı çift, uzanacak yardım elini bekliyor.

1992 yılında dünyaya gelen ve bebekliğinde geçirdiği bir havale sonrasında doktora geç götürüldüğü için yıllardır yatağa mahkum kalan Uğur Serbes’e (13), anlaşamadığı için ayrılan anne ve babasının evi terk etmesi üzerine büyükbabası Osman ve büyükannesi Havva Serbes çifti sahiplenerek bakmak durumunda kaldı.

Yaşlılık maaşıyla kıt kanaat geçindiğini belirten dede Osman Serbes (73), bebekliğinde geçirdiği bir havaleden sonra yatalak duruma düşen ve 13 yaşına gelinceye kadar herhangi bir gelişim gösteremeyen torunu Uğur’u, eşiyle birlikte sahiplendiklerini belirterek, "Torunum şu an konuşamıyor ama karşısında yeni yüzler gördükçe mutlu olduğunu sesiyle anlatmaya çalışıyor" dedi.

Yaşlı çift, Uğur 2 yaşına geldiğinde oğulları Mustafa ile gelinleri Sevcan’ın boşandığını belirterek, "Ayrılan oğlumuz ve gelinimiz daha sonra yeni evlilik yaparak Konya’yı terk etti. Torunumuzu da bize bırakıp gittiler ve bir daha hiç arayıp sormadılar. O günden bu yana kıt ekonomik şartlar içerisinde torunumuza bakmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

3 aylık yaşlılık maaşı dışında başka bir gelire sahip olmadıklarını belirten dede Osman Serbes, geçim sıkıntısı çekmeleri nedeniyle torunlarının bakımını üstlenirken oldukça zorlandıklarını dile getirdi. Maddi imkansızlık nedeniyle torunlarını doktora götürüp tedavi ettiremediklerini, bakımlarını iyi yapamadıklarını vurgulayan Osman Serbes, "Komşularımızın yardımıyla Konya’ya götürdük. Doktorlar rapor istediler. Ancak maddi imkansızlık nedeniyle tedaviye götüremiyoruz. Ayrıca çocuk bezi konusunda çok sıkıntı çekiyoruz. Yeterli bakım yapamadığımızdan, torunumuzun ayaklarında gözle görülebilen yaralar oluşmaya başladı. Zamanla bir deri bir kemik kaldı. Bu durum bizi çok üzüyor. Ama elimizden bir şey gelmiyor. Hayırsever vatandaşlarımızdan ve yetkililerimizden özellikle çocuk bezi ve tedavi giderlerinin karşılanması konusunda yardım eli bekliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2005 Pazar 16:44:31
Güncelleme :13 Mart 2005 Pazar 16:46:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?