28
Mayıs
2024
Salı
HÜYÜK - KONYA

Ayva üretiminde hayal kırıklığı

Hüyük İlçesi'ne bağlı Köşk Beldesi'nde bahçelerinde meyve yetiştiricileri, bu mevsim olumsuz hava şartları nedeniyle üründe rekoltenin istedikleri düzeyde olmadığından yakındı. 

Bahçesinin büyük bölümünde özellikle ayva yetiştirdiğini belirten Zahriye Yalçın, bahar mevsiminde düşen doluyla birlikte olumsuz hava koşullarının meyve üretimine de yansıdığını söyledi. Ayvanın yanı sıra, ceviz ve badem gibi türlerde de benzer olumsuzlukların görüldüğünü belirten Yalçın, "Ben bahçemde kendim için bu türleri yetiştiriyorum. Ama, geçimini meyvecilikten sağlayan ve yüksek verim bekleyen ailelerin bu mevsim beklentileri boşa çıktı" diye konuştu. 

Öte yandan, Köşk Beldesi'nde özellikle ayva bahçelerinin yaygın olarak bulunduğunu anlatan Belediye Başkanı Hüseyin Aktaş, üreticinin bu yıl rekoltede hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. Geçimini ayva üretimiyle sağlayan ailelerin bu mevsim olumsuz hava koşulları nedeniyle üründe istenilen verimi elde edemediğini kaydeden Aktaş, "Üreticimiz beklentilerini artık önümüzdeki yıllara çevirdi" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2006 Cumartesi 15:29:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?