18
Mayıs
2024
Cumartesi
HÜYÜK - KONYA

Başkanın makam otomobili kundaklandı

Konya’nın Hüyük İlçesi’ne bağlı İmrenler Belde Belediye Başkanı Mehmet Nazlı’nın makam otomobili kundaklanmak istendi. Makam aracındaki yangın, itfaiyenin çabaları sonunda güçlükle söndürüldü.

Belediye Başkanı Mehmet Nazlı’nın belde içerisindeki evinin önünde park halinde bulunan 42 B 4700 plakalı makam otomobilinden sabah saat 04.30 sıralarında alevler yükselmeye başladı. Belediye Başkanı Mehmet Nazlı’nın, evinin önündeki makam aracının yandığını fark ederek, durumu itfaiye birimlerine haber vermesi sonucu olay yerine gelen İmrenler Belediyesi itfaiye ekipleri, yangını büyümeden söndürmeyi başardı.Yangın sonucu makam otomobilinin lastikleri yanarken, maddi zarar meydana geldi. Makam otomobili daha sonra bir çekici ile tamir servisine gönderildi.

Makam otomobilinin üzerine mazot dökülmek suretiyle ateşe verildiği belirlenirken, Başkanın yangını erken görmesinin, aracın tamamen yanmasına engel olduğu bildirildi. Kundaklama olayı ile ilgili olarak jandarma soruşturma başlatırken, olayla ilgili 72 yaşındaki H.D. adlı bir kadın yakalanarak gözaltına alındı.

Belediye Başkanı Mehmet Nazlı, makam otomobilinin kundaklanması ile ilgili olarak, yerel seçimlerden bu yana kendisine karşı devam eden husumetten dolayı bu olayın gerçekleştiğine inandığını belirterek, "Bana ne yapacaklarsa yapsınlar ama milletin aracına yapılan bu saldırıya gerçekten üzülüyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2005 Çarşamba 16:40:52
Güncelleme :11 Nisan 2005 Pazartesi 10:54:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?