20
Mayıs
2024
Pazertesi
HÜYÜK - KONYA

Evsel atıklar göle akmayacak

Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde inşaat çalışmalarına başlanan katı atık doğal arıtma projesinin hayata geçmesinin ardından evsel atıklar Beyşehir Gölü’ne akmayacak.

Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, 2002 yılında hazırladıkları katı atık doğal arıtma tesisi projesine Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından 200 bin YTL’lik bir ödenek tahsis edildiğini söyledi.

Ödeneğin hesaplarına aktarılmasının ardından 50 bin YTL’lik bir katkıyı da Belediye olarak kendi imkanlarıyla yarattıklarını anlatan Çiğdem, ‘’Toplam maliyeti 250 bin YTL olan Katı Atık Doğal Arıtma Tesisi Projesi’ni beldemizde hayata geçirebilmek için kolları sıvadık. Halen inşaat çalışmaları devam eden tesisi önümüzdeki günlerde tamamlayarak hizmete vereceğiz’’ dedi.

Kızılyer mevkisinde inşaat çalışmalarına başlanan, 3 kademeden oluşan arıtma tesisinin damıtma, arıtma ve durulama bölümlerinden oluştuğunu anlatan Çiğdem, en son buradan çıkan evsel atık sularının tarımda kullanılabilecek şekilde doğaya salınacağını belirtti.

Çiğdem, Belediyelerin en büyük sorunlarından birisi olan katı atık arıtma sorununun Çavuş beldesinde köklü bir çözüme kavuşacağını ifade ederek, ‘’Çavuş beldesi olarak projemiz hayata geçtikten sonra Beyşehir Gölü’nü kirletmeyeceğiz. Bu durum bizleri sevindiriyor’’ diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 00:03:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?