19
Mayıs
2024
Pazar
HÜYÜK - KONYA

Hüyük'te başpehlivanlığı İsmail Güzel kazandı

Konya’nın Hüyük İlçesi’nde Cumhuriyetin kuruluşunun 81. yıldönümü nedeniyle düzenlenen Karakucak Güreşleri’nde başpehlivanlığı Konya Şekerspor Kulübü güreşçisi İsmail Güzel kazandı.

Hüyük Belediyesi tarafından Yunus Emre İlköğretim Okulu’nun çim alanında düzenlenen güreşlere MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, MHP’li bazı eski milletvekilleri, MHP Konya İl Başkanı Hakkı Ünler, Hüyük Kaymakam Vekili Muhammet Kırılmaz, Hüyük Belediye Başkanı Ahmet Temiz, belde belediye başkanları ile çok sayıda güreşsever katıldı.

Güreş müsabakalarına Bekir Seçil, Hasan Almaz gibi Antalya’nın ünlü başpehlivan olmuş güreşçileri de iştirak ederken, minikler, yıldızlar, büyükler, baş ve başaltı kategorilerinde yapılan müsabakalarda dereceye giren sporculara çeşitli ödüller verildi.

Hüyük’te büyük ilgi gören karakucak güreşlerinin başpehlivanını belirleyecek bölümlerinde ise er meydanı kıran kırana geçen mücadeleye sahne oldu. Kırkpınar’da başaltı kategorisinde birincilik unvanı olan Bekir Seçil ilk turdaki rakibini geçmesine rağmen yarı finalde Konya Şekerspor’dan rakibi olan İsmail Güzel’le uzatmalarda da yenişemedi. Hakemler müsabakanın galibi olarak Konyalı güreşçiyi açıklarken, Bekir Seçil ve antrenörü uzun süre bu karara itiraz etti. Finalde ise İsmail Güzel ile yine Antalyalı güreşçi Hasan Almaz karşı karşıya geldi. Kıran kırana geçen final müsabakasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. 15 dakikalık sürenin sonunda güreşçiler yenişemeyince 3 dakikalık puan müsabakası daha yapıldı. Ancak, güreşçiler yine yenişemeyince 1 dakikalık uzatma bölümü daha gerçekleştirildi. İkinci uzatmada rakibinden puan alan İsmail Güzel turnuvanın başpehlivanı oldu. Müsabakada dereceye giren sporculara madalya ve ödülleri Kaymakam Vekili Muhammet Kırılmaz ile Hüyük Belediye Başkanı Ahmet Temiz tarafından verildi.

KONYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2004 Pazar 11:48:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?