18
Mayıs
2024
Cumartesi
HÜYÜK - KONYA

Hüyük'ün ekranı karardı

Konya’nın Hüyük İlçesi’nde belediye tarafından Akdağ bölgesinden yansıtıcılar aracılığıyla aktarılan radyo ve televizyon yayınları, Radyo Televizyon Üst Kurulu tarafından durduruldu.

RTÜK’ten yayınları kesmek için Hüyük’e gelen teknik görevliler, TV ve radyo yayınlarını yerel yönetimlerin aktaramayacağını gerekçe göstererek kesti. Bu hususu Belediye Başkanı Ahmet Temiz’e tebliğ eden görevlilerin, Hüyük Belediyesi’nin yayın yapmasının 3984 sayılı Radyo ve Televizyon Kuruluş ve Yayınları Hakkındaki Kanun’un 29. maddesine aykırı hareket etmek anlamı taşıdığını belirttikleri öğrenildi.

Hüyük Belediye Başkanı Ahmet Temiz, yapılan şikayet üzerine ilçeye RTÜK’ten gelen görevlilerin, yayınları durdurduğunu söyledi. Yayınların kesilmesi üzerine, Hüyük’ün karardığını vurgulayan Temiz, "Hüyük’teki verici yayınlarının kesilmesi üzerine, vatandaşlarımız antenlerini Beyşehir yönüne çevirmek durumunda kaldı. Ancak, antenler bu yöne çevrilmesine rağmen televizyon kanallarının birçoğunu Hüyüklüler yine seyredemiyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2005 Cumartesi 17:07:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
süleyman karaca IP: 193.140.181.xxx Tarih : 19.03.2005 15:13:47
allah sikayet edenlerın belasını versın