23
Mayıs
2024
Perşembe
HÜYÜK - KONYA

İlmen marka olmak istiyor

Son yıllarda adını kiraz ve çilek ürünlerinde duyuran Hüyük'e bağlı İlmen Beldesi, meyvecilikte Türkiye genelinde söz sahibi bir yöre olmak istiyor.

İlmen Belediye Başkanı Hürriyet Şahin, beldenin toprak ve sulama suyu analizlerini yaptırdıklarını belirterek, "Amacımız, İlmen’i meyve üretiminde söz sahibi bir bölge haline getirmek" dedi.

Belediye olarak yaptıkları girişim üzerine, Tarım İl Müdürlüğü’nden gelen görevlilerin, beldenin üretim kapasitesinin daha da artırılması ve ürün kalitesinin geliştirilmesi için çalışmalara başladığını belirten Şahin, yapılan analizlerin sonuçlarının önümüzdeki günlerde belli olacağını söyledi.

İl Müdürlüğü’nden gelen görevlilerin, üreticilere önemli bilgiler verdiğini ve ağaç budamasının inceliklerini anlattığını dile getiren Şahin, "Tarım İl Müdürlüğü görevlileri, ilkbahar aylarında tekrar beldemize gelecek ve ağaç budamasını uygulamalı olarak üreticilerimize gösterecek. İlmen’deki meyvecilik potansiyelinin daha da geliştirilmesini ve üreticinin iyi gelir elde etmesini arzu ediyoruz. Belediye olarak bu konuya özel bir önem veriyoruz" dedi.

Şahin, amaçlarının İlmen’i bir meyve borsası haline getirebilmek olmduğunu kaydederek, "Bunun için 6 iş yerinden oluşan hal dükkanlarının inşaatına bu yıl içerisinde başlamayı hedefliyoruz. Beldemizde üretilen kiraz ve çileğin dışında, diğer ürünlerin de bu halde, yerinde ve değerinde satılmasını sağlayarak, bölgemiz insanının yüzünü güldürmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2005 Pazartesi 10:56:51
Güncelleme :11 Nisan 2005 Pazartesi 10:49:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?