22
Mayıs
2024
Çarşamba
HÜYÜK - KONYA

İlmen'de mezarlığın çehresi değişiyor

Hüyük'ün İlmen Beldesi’nde temizlenen mezarlıktan 30 kamyon dolusu odun çıktı.

İlmen Belediye Başkanı Hürriyet Şahin, bakımsız olan, yılan ve domuz yatağı haline gelen mezarlığı örnek bir kabristan haline getirmek için çalışmalara başladıklarını belirterek, çok sayıda yılan, haşere ve çeşitli böcekleri barındırması nedeniyle vatandaşların dua edemez hale geldiği ya da uzaktan dua edip geçtiği mezarlığın çehresinin değiştirildiğini söyledi.

Yörede yaşayan insanların bu sıkıntıyı çok sık gündeme getirdiğini vurgulayan Şahin, "Ancak çeşitli nedenlerle bugüne kadar kabristana dokunulamamış. Mezarlıkta 25 kişiyle temizlik çalışmasına başladık. Alandaki ve kötü görüntü oluşturan asırlık iğde, selvi, kavak, badem türü ağaçların bulunduğu bölgede, bu ağaçları keserek yaklaşık 30 kamyon dolusu odun elde ettik. Yabani otları da tırmıklarla temizledik. Temizlenen alana ise İzmir Kemalpaşa’dan getirdiğimiz 2 bin 500 adet gül fidanı diktik. Yine, mezarlığımızda 150 adet sedir ağacıyla hanımeli ve sarmaşık cinslerinden de dikerek toprakla buluşturduk. Şimdiden yeşermeye başladılar. Birkaç hafta sonra dikilen güllerin büyümesi sonucu mezarlığımızın bir gül bahçesi haline dönüştüğünü hep beraber göreceğiz. Ayrıca, mezarlığımıza çiftli kapılar yaptırıyoruz. Bu şekilde yaban domuzlarının barınmasını da engellemiş olacağız. Özellikle kış aylarında vatandaşlarımız gerekli malzemelerin olmaması nedeniyle mezar kazma konusunda zorlanıyordu. Bu bakımdan mezarlık içerisine bir kulübe yaptık, kazma, kürek ve kerpiç gibi malzemeler koyduk" dedi.

Mezarlıkta kesip biraraya getirdikleri 30 kamyon dolusu odunu ise satıp, din görevlileri lojmanlarının inşaatı için değerlendirmeyi planladıklarını kaydeden Şahin, "Çünkü lojman olmadığı için din görevlilerimizi yöremize getiremiyoruz. Gelenler ise bir yolunu bulup gidiyor. Bu odunların satışından elde edeceğimiz geliri, lojmanlar için harcayacağız ve 3 camisi olan beldemize, artık görev yapabilecek din görevlilerinin de gelmesini sağlayacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2005 Cumartesi 15:21:39
Güncelleme :4 Haziran 2005 Cumartesi 12:02:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?