17
Mayıs
2024
Cuma
HÜYÜK - KONYA

Kaçak ağaç kesenlere operasyon

Konya’nın Hüyük İlçesi’ne bağlı İmrenler Beldesi yaylasından gece geç saatlerde ağaç kesen ve araçlarına yükleyen 4 kişi, Hüyük Jandarması ile Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü görevlilerinin sıkı takibi sonucu yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, dün gece geç saatlerde İmrenler Yaylası’nda ağaç kesimi yapıldığı yönünde bir istihbaratı değerlendiren Beyşehir Orman İşletmesi Müdürlüğü görevlileri, Hüyük İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleriyle işbirliğine giderek ormanlık alanda bir operasyon başlattı. Bölgede, şüphe üzerine 42 AN 237 plakalı kamyoneti takibe alan jandarma ekipleri ve orman görevlileri, İmrenler Beldesi girişinde aracı durdurdu. Karaçam ağacına ait olduğu belirlenen ve kaçak olarak kesilen 22 parça sanayi odunu kamyonetin kasasında ele geçirilirken, araç içerisinde bulunan R.D., M.Ş., M.G. ve Ö.S. jandarma tarafından gözaltına alındı.

Kaçak kesim yaptığı iddiasıyla yakalanan şahıslar hakkında yasal işlem yapıldı. Kaçak kesim sonrası nakliyede kullanılan kamyonetle sanayi odunlarına ise orman görevlileri tarafından el konuldu.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

KONYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2004 Perşembe 10:03:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?