17
Mayıs
2024
Cuma
HÜYÜK - KONYA

Konya:Hoyük Yaylalar Festivali çoşkulu geçti


Bu yıl 5.’si yapılan festivalin ardından, yaylalarda çirkin görüntüler ortaya çıkınca, harekete geçen İmrenler Belediyesi görevlileri ve Hüyük İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan askerler, "çöp toplama kampanyası" başlattı.


Kampanya çerçevesinde Belediye Başkanı Mehmet Nazlı ile Jandarma Komutanı Başçavuş Aziz Özdemir, eline poşet alarak çöp topladı. Belediye Başkanı ve Jandarma Komutanı’nın bu örnek davranışını gören yayla şenliğine katılan vatandaşlar da, seferber olunca, ortaya güzel bir tablo çıktı. Çöp toplama seferberliğine aileleriyle birlikte küçük yaştaki çocukların da katılması ilgi çekti.


Asker, belediye ve vatandaş elbirliği ile çevreyi kirleten çöpler yarım saat içerisinde toplanarak, yaylalar yine eskisi gibi tertemiz bir hale getirildi.
Belediye Başkanı Mehmet Nazlı, "aslan yatağından belli olur" atasözünden hareketle, örnek bir dayanışmanın içerisine girdiklerini belirterek, "Temiz toplum olmanın gereği de budur" diyerek, "Temizlik de imandan gelir. Herkes bulunduğu yeri temizlerse, bu yaylalara daha sonra gelenler tertemiz yerler bulur. Kimsenin kimseyi eleştirmesine de gerek kalmaz" diye konuştu.

KONYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2004 Çarşamba 11:13:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?