18
Mayıs
2024
Cumartesi
HÜYÜK - KONYA

Konya Hüyük: Kar sebebiyle eğitime 1 gün ara

Konya’nın Derebucak, Beyşehir ve Hüyük ilçelerinde yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Derebucak’te eğitime bir gün ara verildi.
Dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle Derebucak İlçesi’nde, Hıfzısıhha Kurulu kararıyla okullar bugün tatil edildi.

Derebucak Belediye Başkanı Ahmet Aktepe, kent merkezinde kar kalınlığının yaklaşık 40 santime ulaştığını söyledi. Yüksek kesimlerde kar kalınlığının yaklaşık 1 metreye ulaştığına dikkat çeken Aktepe, ilçenin köy ve beldeleri ile halen ulaşımının kesik olduğunu ifade etti. Başkan Aktepe, enerji nakil hatlarındaki arıza nedeniyle de Gencek, Pınarbaşı Y. Kayalar, Çamlık beldeleri ile Taşlıpınar, Uğurlu, Durak köylerine elektrik verilemediğini bildirdi.

Beyşehir İlçesi’nde ise kent merkezinde 5 santim olan kar kalınlığının, yüksek kesimlerde 20 santimetreye ulaştığı bildirildi.
İlçe Kaymakamı Cengiz Cantürk, Yeşildağ Beldesi’nin Ecirli Mahallesi hariç bölgede ulaşıma kapalı olan köy yolu bulunmadığını açıkladı.
Bu arada, Beyşehir MEDAŞ İşletme Şefliği, Derebucak İlçesi’nin genelinde, Antalya-Akseki’nin köyleri ile Beyşehir’e bağlı Bayındır, Akçabelen, Yeşildağ, Dumanlı köy ve beldeleri ile Hüyük İlçesi’ne bağlı Değirmenaltı ve Pınarbaşı köylerinde elektrik nakil hatlarında meydana gelen arıza nedeniyle halen bölgeye elektrik verilemediğini, ekiplerin arızayı gidermek için çalışmalara başladığını bildirdi.
Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Beyşehir 36. Şube Şefliği sorumluluk mıntıkasında ise şu an için ulaşıma kapalı bir yol bulunmadığı bildirildi.
Karayolları yetkilileri, Seydişehir güzergahlı Konya-Antalya Karayolu’nun Alacabel mevkiinde buzlanma nedeniyle tuzlama çalışması yapıldığını, yolun iki tarafının da ulaşıma açık olduğunu ancak zincir takılı olmayan, çeki halatı ve takozu bulunmayan araçların bu güzergahta seyretmemeleri uyarısında bulundu.

KONYA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2004 Pazartesi 00:00:14
Güncelleme :14 Ocak 2004 Çarşamba 11:01:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?