19
Mayıs
2024
Pazar
HÜYÜK - KONYA

Kurtlar koyun sürüsüne saldırdı

Konya’nın Hüyük İlçesi’ne bağlı Burunsuz Beldesi’nde koyun sürüsüne saldıran kurtların, devletin kooperatif vasıtasıyla geçtiğimiz yıl bölgede dağıttığı çok sayıda küçükbaş hayvanın da aralarında yer aldığı koyunları telef ettiği bildirildi.

Çobanların dalgınlığından yararlanan bir kurt sürüsü, önceki gün 10 kişiye ait olan küçükbaş hayvan sürüsüne saldırdı. Haberi alan Burunsuz halkı, toplanarak bölgede arama çalışması başlattı. Arama çalışmaları esnasında, 64 adet koyun ve keçinin parçalanarak öldüğü görüldü. 48 adet küçükbaş hayvanın ise kayıp olduğu belirtildi.

Saldırıda en fazla zayiatı kendisinin verdiğini belirten çiftçi Mustafa Kiraz, "Kooperatifle ilgili bir takım sıkıntılar yaşarken, tam bunları çözme aşamasındaydık ama böyle bir olayla karşılaştık ve tam bir çöküntüye uğradık" diye konuştu.

Burunsuz Belediye Başkanı Dursun Gezer ise, kurt sürülerinin bölgedeki küçükbaş hayvan sürüleri için tehdit oluşturduğunu belirterek, "Son derece üzgünüz. Biz kasaba halkı ile bu sorun karşısında bir çözüm yolu aradık. Ama belediyemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle elimizden hiçbir şey gelmiyor. Bu hususta özellikle hükümetimizden ve yetkililerimizden mevcut yasaların öngördüğü çerçevede yardım bekliyoruz. Bu konuda hemşehrimiz olan Tarım ve Köyişleri Bakanımız Sami Güçlü’den de hassasiyet göstermesini istirham ediyorum. Aramalar ekipler halinde devam ediyor. Çok sayıda hayvanın çeşitli mevkilerde ölülerine rastlanıyor" dedi.

KONYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 12:42:51
Güncelleme :11 Nisan 2005 Pazartesi 10:57:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
egemen tabanlı IP: 88.254.184.xxx Tarih : 17.10.2007 23:30:41

BASİT BİR ÇÖZÜMÜ OLAN BİR ŞEYİ KÖYLÜ HALKIMIZIN AKLEDEMEMESİ ÇOK GARİBİME GİDİYOR. KURDA KARŞI EN İYİ ÖNLEM KANGAL YAHUT AKBAŞ ÇOBAN KÖPEĞİDİR. BU HEM KURTLARIN HAYATINI SÜRDÜREREK DOĞAL YAŞAMA KATKI SAĞLAR HEM DE HAYVANCIYI RAHAT ETTİRİR. ETMEYİN EYLEMEYİN BİZ TÜRKÜZ BUNLARI BİLİRİZ, BUNUN İÇİN DE DEVLET GELİP SİZİN İÇİN KURT PEŞİNDE Mİ KOŞSUN! BİZ TÜRKLER YÜZYILLARDIR TABİATLA İÇİÇİE YAŞAMIŞ BİR KAVİMİZ, BUNUN İÇİN DE DEVLETTEN YARDIM BEKLEMEK GEÇMİŞİMİZİ YOK SAYMAKTIR.