18
Mayıs
2024
Cumartesi
HÜYÜK - KONYA

Polis böyle yaparsa...

Konya’nın Hüyük İlçesi’ne bağlı Pınarbaşı Köyü’nde yapılan bir düğünde havaya ateş ettiği gerekçesiyle aralarında bir köy muhtarıyla polis memurunun da bulunduğu 4 kişi, jandarma tarafından suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, düğün töreninde ateş edildiği yönünde bir ihbarı değerlendiren Hüyük İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı sivil ekipler, Pınarbaşı Köyü’nde bir düğüne katılan Hüyük İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru M.T. ve İlmen Kasabası Muhtarı M.Y. ile köy sakinlerinden M.Y. ve R.Ç.’yi meskun mahal sınırları içerisinde ateşli silah kullandığı iddiasıyla suçüstü yakaladı.

Jandarma, düğünün yapıldığı köy kahvehanesinin önünde 70’e yakın boş kovan ile 2’si ruhsatlı, 2’si ruhsatsız olmak üzere olayda kullanıldığı bildirilen 4 adet tabanca ele geçirdi. Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla ele geçirilen silah ve mühimmata el konulurken, jandarma tarafından gözaltına alınan şahıslar, meskun mahal sınırları içerisinde ateşli silah kullanmak ve halk üzerinde panik ve infiale neden olmak suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2005 Pazartesi 12:52:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?