18
Mayıs
2024
Cumartesi
HÜYÜK - KONYA

Tolcalı balıkçılar, sezonu buruk açıyor

Beyşehir Gölü'nde su ürünleri avlanma yasağının sona ermesine 2 gün kala balıkçılar kurban kesip, bereket diledi.

Beyşehir Gölü’nün sahil yerleşim birimlerinden Hüyük İlçesi’ne bağlı Tolca köyünde de avcılar, yeni sezonun açılışında dana kurban etti. Yörede faaliyet gösteren balıkçılar, Tolca köyünün sahilinde yeni sezonun açılış töreninde bir araya geldi.

Tolca Köyü Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Özgür Taş, Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erol Erdoğan, bölgedeki su ürünleri fabrikalarının sahipleri ile yörede bulunan balıkçılarla köylülerin katıldığı avlanma sezonunun açılışında, göle 3 adet dana kurban edildi.

Bu yıl gölde 2 balıkçıyı kaybeden Tolca köylüleri, hem kazasız belasız bir avlanma sezonu diledi, hem de yapılan dualarla kaybettikleri meslektaşlarını rahmetle andı. Ayrıca gölde boğulan Tolcalı balıkçılar için mevlit okunacak.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2005 Salı 12:50:12
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 15:47:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mahmut karapoyraz IP: 85.103.8.xxx Tarih : 29.06.2008 18:24:18

Her sezon açılışı coşkuyla açılır,hüsranla biter.Ve ardına hüsranın sorumlusu aranır.Esası sorumluyu arayan sorumlulardır.Hiç bir zaman aynaya bakmadığımız gibi hep başkalarını eleştiriyoruz ve buğünlere hep bu yüzden geldik.Artık kendimizi eleştirme zamanı,avcılık yaparken hem kuralları korumak,doğayı korumak ve kendimizi bu hala getirmemek için bütün balıkçılara tavsiyem bilinçli avlanmayı kural haline getirsinler ve gelecek nesile yüzlerinin aklarıyla karşılarına çıksınlar.saygılarımla