22
Mayıs
2024
Çarşamba
HÜYÜK - KONYA

Uğur'a kaymakamlık sahip çıktı

Hüyük'e bağlı Suludere Köyü’nde anne ve babasının terk etmesi nedeniyle dede ve babaannesinin bakımını üstlenmek durumunda kaldığı 13 yaşındaki Uğur Serbes’e, basında çıkan haberlerin ardından Konya Valiliği’nin talimatı üzerine Hüyük Kaymakamlığı sahip çıktı.

"Anne ve babasının terk ettiği yatalak çocuk yardım bekliyor" başlığıyla basında yer alan haberlerden sonra harekete geçen Konya Valiliği, Hüyük Kaymakamlığı’na bir faks çekerek, konuyla ilgilenilmesi talimatını verdi.

Hüyük Kaymakamı Haluk Çakmak ise, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla aileye yardımcı olunduğunu bildirdi. Çakmak, ailenin de kendilerine yardım edilmesi hususunda talepte bulunduğunu vurgulayarak, "Konuyla ilgili olarak vakfımızca gerekli inceleme başlatıldı. Öncelikle çocuk bezine ihtiyacı olduğu tespit edilerek çocuk bezi ihtiyacını karşıladık. Nakit para ve yiyecek yardımında bulunduk. Görünen; tedaviye geç kalınmış olduğu ve bu aşamada fazla bir katkı sağlamayacağı yönünde. Bize bu konu yeni intikal etti, keşke daha önce intikal etmiş olsaydı, bu ailemiz daha az mağdur olmuş olacaktı" dedi.

1992 yılında dünyaya gelen Uğur Serbes, bebekliğinde geçirdiği bir havale sonrasında doktorlara geç götürüldüğü için yıllardır yatağa mahkum olarak yaşam savaşı veriyordu.

Anne ve babasının boşanmasının ardından evi terk etmesi nedeniyle küçük Uğur’a uzun yıllardan beri maddi imkansızlıklar içerisinde bulunan 73 yaşındaki dedesi Osman ile babaannesi Havva Serbes bakıyor.

Ancak yaşlı çiftin yaşlılık maaşı dışında bir geliri olmaması sebebiyle, küçük çocuğun tedavisi ile ilgilenilemediği ve çocuk bezi ihtiyacının dahi karşılanamadığı belirtiliyordu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 14:01:12
Güncelleme :11 Nisan 2005 Pazartesi 10:47:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?