23
Mayıs
2024
Perşembe
HÜYÜK - KONYA

Yıkıma baba evinden başladı

Hüyük'e bağlı İlmen Beldesi’nde dar olan sokakları genişletmek isteyen Belediye Başkanı Hürriyet Şahin, bu işe önce yöre halkına örnek olması için babasının evini yıkarak başladı.

Belediye Başkanı Hürriyet Şahin, beldede geçtiğimiz dönem yıkım kararı aldıkları 3 adet ev olduğunu belirterek, "İmara uygunsuzluğundan ziyade, tehlike arz ettiğinden dolayı bu evleri yıkmak istedik. Ayrıca, yolları genişletmek için de bir fırsat oldu. Bu işe önce babam Hasan Hüseyin Şahin’in evinden başlamak istedim. Bu nedenle babama ait evin imara denk gelen yerini almamız gerekiyordu. Ama, kabul gösterdi, binanın hepsinin yıkılmasına razı oldu. Bu da işimizi kolaylaştırdı. Yakın bir zamanda yollarımız artan trafik yükünü çekemez duruma gelecekti" dedi.

Öncelikle 13 - 14 metreyi bulan yol genişletmeleri, satıh doldurmaları yaptıklarını anlatan Başkan Şahin, "Genişletilen bu yollara ise yaklaşık bin 500 kamyon hafriyat döktük. Ancak, yol genişletme çalışmalarını sürdürdüğümüzde, beldemizin tam ortasından geçen ve imar planında 10 metre görünen bir yolumuz mevcuttu. Bu yolun orta noktasında bir yerde babamın da evi bulunuyordu. Kamulaştırma yapmış olsak, vatandaşımız mağdur olacaktı. Çünkü, bu kamulaştırma belediyemiz için çok büyük bir bedel tutmazdı. Vatandaşımızı mahkeme kapılarında uğraştırmaktansa, istişare ettik ve babamız da dahil ikna yönteminde başarılı olduk. Babamla birlikte bu vatandaşlarımızın da hüsnü kabulü ile bu evlere ilk kazmayı belediye ekipleri ile birlikte vurduk. Daha sonra içerisindeki eşyaları çıkardıktan sonra bir kepçe vasıtasıyla yıkım gerçekleşti. Yollarımızın genişlemesi ile birlikte bu bölgeye 300 bin kilitli parke döşeyeceğiz ve belde içerisinden çıkışına kadar olan bölümde trafik akışı rahatlayacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2005 Perşembe 16:23:59
Güncelleme :21 Mayıs 2005 Cumartesi 15:25:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?