16
Haziran
2024
Pazar
KARATAY - KONYA

10 kene ısırsa bir şey olmaz!

Konya'da bir kişi, göğsüne yapışan kene sonucu hastaneye başvurdu. Kene ısırmasını dikkate almadığını söyleyen şahıs, "10 tane kene ısırsa bana bir şey olmaz. Ben Avrupalıyım" diyerek kene ısırmasının zararsız olduğunu söyledi.

 
Edinilen bilgiye göre, merkez Karatay ilçesi Akabe Mahallesi Saçlıkasap Sokak numara 106'da ikamet eden Mevlüt Çakmak (59), sabah uyandığında göğsünde bir kaşıntı hissetti.

Tıraş olacağı sırada kaşıntının artması üzerine göğsüne bakan Çakmak, kene yapıştığını fark etti. Kendi çabalarıyla keneyi çıkaran Çakmak, yakınlarının ısrarı sonucu akşam saatlerinde plastik bardağın içine koyduğu keneyle birlikte Konya Numune Hastanesi'ne başvurdu.


İsviçre'den emekli olduktan sonra Konya'da yaşamaya başlayan Mevlüt Çakmak, "10 tane kene ısırsa bana bir şey olmaz. Ben Avrupalıyım. Kene ısırmasından insanlar ölüyor, korktuğumdan dolayı tedbir amacıyla geldim" dedi.


Hastanede kan örneği alındıktan sonra dışarıya çıkan Çakmak, plastik bardağın içindeki keneyle oynayınca çevredekilerin ilgi odağı oldu. Kenenin virüs taşıyıp taşımadığının tetkiklerden sonra belli olacağı kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2007 Salı 12:50:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?