23
Mayıs
2024
Perşembe
KARATAY - KONYA

600 çocuğa sünnet

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi ve Karatay Kaymakamlığı iş birliği ile düzenlenecek sünnet şöleninde ihtiyaç sahibi 600 fakir çocuk sünnet ettirilecek.

Karatay Belediyesi’nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, dar gelirli ailelere katkı sağlamak amacıyla başlatılıp, geleneksel hale getirilen sünnet şöleni kayıtlarının bu yıl 13 Haziran Pazartesi günü başlayacağı belirtilerek, "Karatay Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı ve Karatay Belediyesi tarafından organize edilecek olan sünnet şölenine kayıt yapılacak çocukların doğum tarihinin 31 Aralık 1999 ve üstü senelerde doğmuş olması ve Karatay ilçesi sınırları içerisinde ikamet etmesi gerekiyor. Sünnet olacak çocukların kayıtları Karatay Belediyesi Kültür Müdürlüğü’ne 1 adet fakirlik ilmuhaberi ve nüfus cüzdanının fotokopisiyle bizzat müracat edilerek yapılacak" denildi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise, amaçlarının halka hizmet olduğunu kaydederek, "Uzman doktorlar tarafından yapılacak sünnetler için ailelerden herhangi bir ücret talep etmiyoruz. Ayrıca çocuklarımızın erkekliğe adımını atacağı ilk günde düzenleyeceğimiz sünnet şöleninde akrobasi gösterileri, havai fişek gösterisi gibi etkinlikler gerçekleştirilecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2005 Cuma 18:38:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?