18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARATAY - KONYA

Belediyeden kaliteli ve ucuz ekmek

Karatay Belediyesi tarafından yaptırılan Halk Ekmek Fabrikası, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine AKP Konya Milletvekilleri Hasan Anğı, Ahmet Işık, Mehmet Kılıç, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ile davetliler katıldı.

Törende konuşan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Konya Belediyeleri olarak bugüne kadar birçok esere imza attıklarını belirterek, "Karatay Belediyesi olarak önem verdiğimiz toplu konut inşaatlarına başladık. Karkent pazar yerinin temelini attık ve hobi bahçesi ve hayvanat bahçesini hizmete açtık. Bu kurduğumuz modern tesisle de Konya’da özlemi çekilen kaliteli ekmek açığını bir nebze de olsa kapatmak istiyoruz. Biz, Konya Belediyeleri olarak tek yumruk halinde çalışıyoruz, çalışacağız" dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, yeni yerel yönetimler yasası ile yetkilerin belediye ve il özel idarelerine verildiğini ifade ederek, "Hükümetimiz, bazılarının engellemelerine rağmen yetkilerini, halka yani bizlere vermek için çalışıyor. Bizler de bu yetkilere layık olabilmek ve hükümetimizin yüzünü kara çıkarmamak için gece gündüz çalışıyoruz. Bu yetkileri doğru kullanmalıyız ki, ’bu halk kendi kendini yönetemez’ diyen sınıfçılara ders olsun" diye konuştu.

Konya’daki ekmek üretimine de değinen Tahir Akyürek, "Konya’da yıllardır kalitesiz ekmek yiyoruz. Belediyeler olarak bugüne kadar halkımızın ucuz ekmek yiyebilmesi için elimizden geleni yapıyoruz ancak fiyat konusunda başarılı olmamıza rağmen kalite konusunda yetersiz kaldık. İşte bu tesisler ile bu açığımızı kapatmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol, fabrikanın açılışını dualar eşliğinde yaptı ve fabrika içerisinde incelemelerde bulundu. Fabrikada günde 100 bin ekmeğin üretilebildiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2005 Pazar 15:27:34
Güncelleme :29 Mayıs 2005 Pazar 18:31:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?