16
Mayıs
2024
Perşembe
KARATAY - KONYA

Depoda çıkan yangın korkuttu

Konya'da depo olarak kullanılan bir evde çıkan yangında, deponun bitişiğindeki evde mahsur kalan dede ile 2 torunu polis ve vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Büyük paniğin yaşandığı yangında, yükselen alevlerin yan evlere ve sokakta bulunan bir araca sıçrama ihtimali üzerine, sokaktaki araç polis ve vatandaşlar tarafından bulunduğu yerden uzaklaştırıldı.


Yangın, saat 02.30'da merkez Karatay ilçesi Piri Mehmet Paşa Mahallesi Balya Sokak'ta giyim eşyalarının bulunduğu depoda çıktı. Edinilen bilgiye göre, Haydar Küçükçogen'e (73) ait depoda çıkan yangını fark eden vatandaşlar komşuları uyandırdıktan sonra polise ve itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, alevlerin yan evlere ve sokakta bulunan bir arabaya sıçrama ihtimali üzerine büyük panik yaşadı. Sokakta bulunan aracı vatandaşlarla birlikte itekleyerek bulunduğu yerden uzaklaştıran polisler, yanan depoya yakın evlerin kapılarını çalarak kimsenin olup olmadığını kontrol etti.

Kısa sürede tüm depoyu saran alevler nedeniyle bitişik evde dedeleri Haydar Küçükçogen ile birlikte mahsur kalan Haydar Küçükçogen (10) ile kardeşi Eda Küçükçogen (6), polis ve vatandaşlar tarafından evden çıkarıldı. Yalın ayak evden çıkarılan 2 kardeş, yangın söndürülene kadar polis aracında bekletildi. Dumandan hafif şekilde etkilenen dede Haydar Küçükçogen, torunlarından sonra evden kendi çabalarıyla çıkmayı başardı. Yangının şokunu üzerinden atamayan dede Haydar Küçükçogen, torunlarını görmesi için polis otosuna götürüldü.

 
Yangın, itfaiye ekiplerinin gelmesiyle yaklaşık 30 dakika süren çalışma sonunda kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangını fark etmelerinin ardından itfaiyeyi aradıktan sonra komşuları uyandırdıklarını belirten mahalle sakinleri, evde mahsur kalan dede ve 2 torunun kurtarıldığını söyledi. Gündüz saatlerinde evde ekmek yapıldığını belirleyen itfaiye ekipleri, yangının çıkış sebebinin yakılan ateşin bacayı tutuşturmasından kaynaklanabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2007 Çarşamba 10:35:46
Güncelleme :27 Haziran 2007 Çarşamba 10:41:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?