22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARATAY - KONYA

Düğün evinde kan aktı: 3 yaralı

Karatay'da bir düğünde çıkan kavgada 3 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre olay, Başak Mahallesi Şehit Yaşar Zengin Sokak’taki bir eve gelin almaya gelen Musa B. (44), Necati B. (25), Yusuf B. (65), Arif B. (40), Mehmet B. (39) ve Sıddık B. ile mehir senedine ilave istedikleri boş senedi alamadıkları gerekçesiyle kızı vermeyen ailesi arasında tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine gelinin babası İhsan D. (51) ile yakınlarından Mehmet E. D. darp edildi. Yaralılar Konya Numune Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayın ardından Sıddık B. de bıçakla yaralanarak hastaneye getirildi.

Polis, olayla ilgili olarak erkek tarafından Musa B, Necati B, Yusuf B, Arif B. ve Mehmet B. ile kız tarafından Mehmet L. D. (23), gelin Zöhre D. (20) ve Antika D’yi (55) gözaltına aldı. Kavga sonrası erkek tarafından kız tarafının evine tüfekle ateş edildiği iddia edildi. Polis, erkek tarafından 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatlı av tüfeği ve 1 adet ruhsatsız tek kırma av tüfeği ele geçirdi.

Olayın kına gecesinde başladığı, kız tarafının mehir senedine ek olarak boş senet istemesi üzerine çıkan tartışmanın devam etmesi nedeniyle yaşandığı iddia edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2005 Pazar 18:25:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?