18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARATAY - KONYA

İnşaatlara sıkı denetim

İnşaat sezonunun açılmasıyla birlikte denetimlerini artıran Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi İmar Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe sınırlarında yapımı devam eden inşaatlarda kullanılan malzemelerle ruhsat ve eklerine uygunluk durumlarını mercek altına aldı.

Yapılan kontrollerle ruhsata aykırı, proje harici yapılan binaların önüne geçilerek ilçede sağlıklı ve düzenli bir doku oluşturmak hedefleniyor. İlçede sağlıklı ve düzenli bir doku oluşturmak istediklerini ifade eden Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Konya’yı yasa boğan Zümrüt Apartmanı faciasına benzer olayların yaşanmasını istemediklerini söyledi.

Başkan Hançerli, "Konya’yı yasa boğan Zümrüt Apartmanı faciasına benzer olayların tekrar yaşanmaması için resmi kurum ve kuruluşlar kadar vatandaşlar da hassas davranmalı. Karatay Belediyesi, sağlıklı bina ve yapılar için gerek odalar, gerekse diğer kurumlarla işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir. Ekiplerimiz bir taraftan kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için denetimler gerçekleştirirken diğer taraftan da inşaatlarda kullanılan malzemeler ve yapıların projeye uygunluk durumlarını kontrol ediyor. İnsan hayatı bizim için son derece önemlidir ve sağlıklı yapıların oluşturulması için kontrollerimiz artarak devam edecektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2005 Çarşamba 15:57:28
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 12:13:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?