24
Mayıs
2024
Cuma
KARATAY - KONYA

'Karatay, Konya'nın dünyaya açılan penceresidir'

Karatay İlçe Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, sosyal ve kültürel alanlar ile oluşturduğu istihdam sayesinde kalkınmada önemli bir konuma sahip olan turizmin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve halkta turizm bilincinin uyandırılması gerektiğini söyledi.

Başkanı Mehmet Hançerli, kültürel ve tarihi zenginlikleri ile sayılı turizm merkezlerinden biri olan Karatay’a yeni turizm mekanları oluşturulması noktasındaki çalışmalarının devam ettiğini kaydederek, "Tarih ve kültürümüze sahip çıkmamız gerektiği ve onları gelecek nesillere aktarmak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan ve Hazreti Mevlana ile adını dünyaya duyuran ilçemiz, şehrimizin dünyaya açılan penceresidir. Büyükşehir Belediyesinin ilçeye kazandırdığı Mevlana Kültür Merkezi çevresine yapılması düşünülen ve tarihi değerleri içinde barındıracak olan müze, temalı park ve diğer kültürel faaliyetlerle şehrimiz kültürel alanda adını dünyaya daha fazla duyururken bu eserler sayesinde şehrimiz turizm sektöründen daha fazla yararlanacaktır" dedi.

Öte yandan Karatay Belediyesi’nin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptığı çalışmalar neticesinde Hazreti Mevlana’nın hayatını anlatan interaktif CD, yine Hazreti Mevlana’nın Hayatı ve Şahsiyeti isimli kitapçık ve broşürler de kültür hayatına kazandırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2005 Salı 16:42:53
Güncelleme :20 Nisan 2005 Çarşamba 16:50:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?