19
Mayıs
2024
Pazar
KARATAY - KONYA

Karatay kışa hazır

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, kış aylarında yaşanabilecek sorunların önüne geçmek ve ilçede yaşayan vatandaşların daha huzurlu bir kış geçirmeleri için bir dizi tedbir aldı.

Geçtiğimiz günlerde tamamlanan asfalt ve yama çalışmalarıyla kış sezonuna giren Karatay İlçesi’ndeki yolların onarıldığı, yağmur ve kar sularıyla tıkanabilecek durumda olan rögarların temizlendiği, buzlanma nedeniyle meydana gelebilecek trafik kazalarını önlemek amacıyla da 50 ton torbalı kuru tuz alımı yapıldığı bildirildi.

Fen İşleri, Temizlik İşleri, Park Bahçeler, Zabıta Müdürlükleri olmak üzere diğer müdürlüklerden oluşan ekiplerin, ani ve yoğun kar yağışı ile diğer olağanüstü durumlarda hemen harekete geçerek müdahale edecek şekilde hazırlanmış durumda olduğu kaydedildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, olumsuz geçmesi beklenen kış mevsimine hazır olduklarını söyledi. İlçe sakinlerinin yaşanabilecek olumsuzlara karşı mağdur olmamaları için bütün tedbirleri aldıklarını belirten Başkan Mehmet Hançerli, "Cadde ve sokaklarda oluşabilecek su birikintileri için Fen İşleri ekiplerimiz asfalt yama çalışmaları ve rögar temizleme işlerini tamamladı. Yine aşırı buzlanma nedeniyle yaşanabilecek trafik kazalarına karşı yapacağımız tuzlama çalışmaları için yeterli miktarda tuz alımı yapılarak depolanmıştır. Oluşturduğumuz takviye ekiplerle Karataylı hemşehrilerimizin daha huzurlu bir kış mevsimi geçirmeleri için yaşanan olumsuzluklara anında müdahale etmek istiyoruz" dedi.

KONYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2004 Cuma 16:25:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?