22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARATAY - KONYA

Karatay'a 'Kapalı Pazar Market'

Karatay Belediyesi, ’Kapalı Pazar Market’ projesinin temelini, düzenlenen törenle attı.

Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde Karkent Toplu Konutları civarında 5 bin 435 metrekare kapalı pazar alanı, 2 bin metrekare otopark alanı ve 100 metrekare idari bina olmak üzere toplam 7 bin 535 metrekarelik alanda hizmet verecek olan ’Kapalı Pazar Market’ projesinin temel atma törenine AKP Konya Milletvekili Ahmet Işık, Karatay Kaymakamı Ayhan Yüksel, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, ilçelerinde bulunan pazar alanlarının cadde ve sokaklardan kurtarılarak daha modern ve kapalı alanlara taşındığını kaydederek, "Türkiye’nin en modern alışveriş merkezlerinden birini Karataylılar’ın hizmetine sunmaktan mutluluk duyacağız. İlkini Ulubatlı Hasan Mahallesi Karkent Konutları civarında oluşturacağımız Pazar Market uygulamasını önümüzdeki günlerde Çimenlik Pazar yeri için de düşünmekteyiz ve bunun ile ilgili hazırlıklarımız devam ediyor. Bu yeni kapalı pazar alanında, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla önlemler aldık. Tüketicinin, sağlığı başta olmak üzere haklarını gözetmek, gürültüden uzak rahat ve huzur içerisinde alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla getirilen önlemler Avrupa Birliği yolundaki ülkemizin gözde şehirlerinden biri olan Konya’ya örnek olacaktır. Modern pazar alanlarının oluşturulmasına devam edeceğiz. Bu yıl açılış yılı olacak" dedi.

Konuşmalar ve okunan duanın ardından protokol ve misafirlerle birlikte ’Kapalı Pazar Market’ yerinin temeli atıldı. 320 tezgah kapasiteli pazar yerinin inşaatının 120 günde tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2005 Pazartesi 17:55:37
Güncelleme :26 Nisan 2005 Salı 16:50:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?