18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARATAY - KONYA

Karatay'da kaçak yapıya izin yok

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi İmar ve Fen İşleri ekipleri, kaçak, ruhsatsız ve mevcut projeye aykırı yapılaşmayla mücadelesini sürdürüyor. Karatay’ın planlı, kurallı ve düzenli bir ilçe olması için her türlü gayreti göstereceğini ifade eden Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, "Belediye halk işbirliği çerçevesinde değerlendirilecek konulardan biri de imardır. Düzenli bir ilçe için sadece belediyenin çalışmaları yeterli değildir" dedi. 

O bölgede yaşayan insanların da bu konuda hassas ve gayretli olmaları gerektiğini dile getiren Hançerli, "Belediyemizin kaçak yapılaşmanın önüne geçme konusunda yaptığı çalışmalara eğer vatandaşlarda kanun ve mevzuatlar çerçevesinde kalarak destek verirlerse düzenli ve sağlıklı bir ilçe ortaya çıkacaktır. Vatandaşlarımızın, ruhsatsız yapıya asla tevessül etmemelerini, ilçemizde planlı ve düzenli bir doku oluşturmak için belediyemizle işbirliği yapmalarını bekliyoruz. Hem şehrimizin sağlıklı yapılanması hem de halkımızın herhangi bir zararla karşılaşmaması için her konuda olduğu gibi imar ile ilgili sorunları için de belediyenin ilgili birimleri ile görüşmeden harekete geçmemelerini istiyoruz" diye konuştu.


İlçenin değişik bölgelerinde, belediyenin uyarılarına uymayan, ruhsat ve eklerine aykırı, proje harici yapılan inşaatlarda, Karatay Belediyesi zabıta ekipleri ve emniyet güçlerinin de refakat ettiği yıkımlar gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalarla kaçak, ruhsata aykırı ve proje harici yapılan binaların önüne geçerek, ilçede sağlıklı ve düzenli bir doku oluşturmak hedefleniyor.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 12:21:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?