24
Mayıs
2024
Cuma
KARATAY - KONYA

Menzil Konutları'nın temeli atıldı

Konya’nın Karatay İlçesi, modern kentleşme yolunda ilerlemeye devam ediyor. İlçede yapımı devam eden ve tamamlanınca modern kentleşmenin oluşumuna öncülük edecek yapılara bir yenisi daha eklendi. Menzil konutlarının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Küçük Kumköprü Mahallesi Menzil Caddesi’nde bulun inşaat alanında yapılan temel atma töreninde konuşan Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Çevik, kooperatifin toplam 15 bin 541 metrekare alan üzerine kurulduğunu söyleyerek, "Bu alanın 5 bin 610 metrekaresi inşaat alanı olarak kullanılmaktadır. Kalan alan ise yeşil alan ve otoparktan oluşmaktadır. Kooperatifimiz 4 katlı, 8 çift girişli ve 1 adet tek girişli olmak üzere toplam 9 bloktan ve 136 daireden oluşmaktadır. Kooperatifin yapı denetim ve depremle ilgili 24 sondaj, 5 adet sismik olmak üzere jeolojik, jeofizik, jeoteknik çalışmalar yapılarak her türlü zemin etütleri yaptırılmış olup deprem yönetmeliğine göre yapımına başlanmıştır. Her daire 149 metrekare alan üzerine inşa edilmektedir. Her yıl yapacağımız teslimatlarla en kısa zamanda inşaatımızı tamamlama gayreti içerisinde olacağız" dedi.

Karatay’da kurulan her kooperatifin bu bölgenin çehresinin her geçen gün daha iyiye gitmesini sağlayacağını kaydeden Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, "Karatay olarak toplu konut hamlesinin içerisindeyiz. İnşallah bu dönem içerisindeki hedefimiz 10 bin konut olacaktır. Amacımız kuracağımız kooperatiflerle bu kooperatiflerin yanında kurulan özel kooperatiflere yer açmak ufuk açmaktır" şeklinde konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Kılıç da, kooperatif yöneticilerini yaptıkları girişimden dolayı kutlayarak başarılar diledi. Kılıç, "Karatay Belediyesi’nin başlattığı çalışmaların örnek alınması ve özel teşebbüslerin çalışmalara başlaması mutluluk verici bir hadisedir. Menzil kooperatifinin çok kısa sürede tamamlanacağına inanıyorum. Konya’ya ve kooperatif üyelerine oturacakları sıcak yuvanın şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Kılıç, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Menzil Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Çevik temele ilk harcı birlikte attı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2005 Pazar 14:37:44
Güncelleme :19 Nisan 2005 Salı 16:47:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?