19
Mayıs
2024
Pazar
KARATAY - KONYA

Refüjler yeşillendiriliyor

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından, mevcut parklar ve orta refüjlerin bakım ve revizyonları yapılıyor.

Karatay Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkililerinden verilen bilgiye göre, 2004 yılı ilkbahar-yaz döneminde 102 bin metrekare alanda yeşillendirme çalışması yapıldığı, 2004 yılı güz döneminde de Mevlana Orman Fidanlığı’ndan temin edilen farklı cinsten 25 bin adet bitkilerle Şekerciler Sitesi, Sümbül Sokak, Kelebek Sokak, Asfalt Şantiyesi, Hobi Bahçeleri ve ilçenin muhtelif bölgelerinde yapılan ağaçlandırma çalışmalarının da büyük ölçüde tamamlandığı ifade edildi.

Şehirlerin sadece düzenli beton ve asfalt yığınları olmadığını, o şehirde yaşayan insanlar için nefes alabilecekleri ortamlar ve imkanlar oluşturmak gerektiğini belirten Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, "İlçemizin dört bir yanında oluşturduğumuz büyük ve küçük ölçekli parklarımızın yanında ağaçlandırma çalışmalarında da önemli mesafeler kat etmiş bulunuyoruz. İmar planlarına uygun olarak parkların, yeşil alanların, çocuk oyun alanlarının düzenlenmesini, bakımını, korunmasını ve ihtiyaç duyulan alanların ağaçlandırılması işlemlerini yürüten Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz’e bağlı ekipler yaz kış demeden çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlçemizde bulunan okullarımızda yapılan yeşil alan çalışmaları ve çevre düzenlemelerinin yanında, olumsuz hava şartlarına rağmen, kentlerin görünümünde önemli yer tutan refüjlerde de bakım ve revizyon çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde de Karatay’da, içerisinde oyun alanları, yürüyüş yolları, oturma grupları ve spor sahalarının bulunduğu çeşitli büyüklüklere sahip park, yeşil alan ve ağaçlandırma çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğimizi belirtmek istiyorum" dedi.

KONYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2004 Çarşamba 13:13:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?