18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Son girdikleri işyerinde yakalandılar

Konya'da çok sayıda işyerinden alışveriş yaparak piyasaya yaklaşık 3 bin YTL değerinde sahte 20 ve 50'lik banknotlar süren 5 kişi, son girdikleri işyerinde yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, saat 22.00 sıralarında merkez Karatay İlçesi Fetih Caddesi'nde bulunan bir markete giren şahıslar, alışveriş yaptıktan sonra sahte 50 YTL verip 42 KM 293 plakalı otomobile binerek uzaklaştı. Şahısların durumundan şüphelenerek aldığı parayı inceleyen market sahibi, paranın sahte olduğunu anlayınca plakasını aldığı otomobili ve şahısların eşkalini polise bildirdi.

Hemen harekete geçen polis ekipleri, merkez Meram İlçesi Mimar Muzaffer Caddesi'nde fark ettikleri otomobile 'dur' ihtarı yaptı. 'Dur' ihtarına uymayarak kaçmaya başlayan şahıslar, Meram ilçe araştırma ekiplerinin de takibe katılmasıyla Meram İlçesi'nde yakalanarak gözaltına alındı.

Konya Numune Hastanesi'ne sağlık kontrolü için getirilen Mehmet G., Selahattin S., Süleyman K., M.Halil G. ile Tayfun U., hastanedeki ilk sorgularında suçlarını itiraf etti. Şahıslar sağlık kontrollerinden sonra sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü.
Şahısların, piyasaya yaklaşık 3 bin YTL sahte para sürdükleri öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 11:14:10
Güncelleme :27 Aralık 2005 Salı 11:44:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?