19
Mayıs
2024
Pazar
TUZLUKÇU - KONYA

Ankara'dan kardeş okul

Konya'nın Tuzlukçu İlçesi'ne bağlı Koraşı Köyü İlköğretim Okulu, Ankara Hüseyin Hüsnü Tekışık İlköğretim Okulu ile kardeş okul ilan edildi.
Hüseyin Hüsnü Tekışık İlköğretim Okulu idareci, öğretmen ve öğrencilerinden oluşan bir grup, Koraşı Köyü İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. Yapılan ziyarette, 2 okul birbirlerini kardeş okul ilan ettiler. İlk ziyaret, iki okulun birbirleriyle yazışmaları sonucu gerçekleşirken Ankaralı kardeş okul, Koraşı İlköğretim Okulu'na bir adet fotokopi makinesi, kitap, kırtasiye ve çeşitli hediyeler getirdi. İki okulun kardeş okul olmasında, Hüseyin Hüsnü Tekışık İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Ali Yılmaz ve Koraşı Köyü İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Fikret Şahin'in katkısı olduğu belirtildi.
Kardeş okulların buluşmasında, Koraşı İlköğretim Okulu'nda Tuzlukçu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün giyim sergisi de açıldı. Sergi açılışında konuşan Koraşı Köyü Muhtarı Kamil Baran, okullarına destek veren Ankara Hüseyin Hüsnü Tekışık İlköğretim Okulu idareci, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.
Koraşı Köyü'nden ayrılan Ankaralı kardeş okul öğrencileri, daha sonra Akşehir'e gelerek Has Bisküvi Fabrikası'nı, Nasreddin Hoca Türbesi'ni, Gülmece Parkı'nı ve Hıdırlık'ı ziyaret etti.
KONYA - İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2004 Perşembe 22:20:51
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 17:04:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MURAT YARAR IP: 88.242.237.xxx Tarih : 24.03.2008 02:40:11

bence çok güzel bir ilerleme yanlız konya akşehir lçesine ait olan isa yarar ve dinçer yarara ait has bisküvüsü hemen hemen türkiyenin her yerine pazarlanmalı mesala kütahya ili ve ilçelierine ben götürüp yedirdim çok beyenildi sakarya-geyve-muğla-konya çumra-tokat-adpazarı-marmaris-diyarbakır-van-bitlis-emirdağ-edirne-bozüyük çalışmak için gittiğim şehir şehir veya illerin yarısı bunlar burlarda beyenildi tasfiye ederim isa abi. lezzetli çıtır çıtır ve hele o bol susamlı çubukları yokmu yeme yanında yat derler ama yenilmicek gibi değil çünkü malınızın kalitesi titizliği sayesinde herzaman inşallah başta siz olursunuz