3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

İstiklal Marşı'nın Kabulü paneli yapıldı

Nevşehir Üniversitesi'nde "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy" konulu panel düzenlendi.

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle düzenlenen panel, Nevşehir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Konferans salonunda yapıldı.

Öğrenci ve öğretim görevlilerinin büyük ilgi gösterdiği panele, Nevşehir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden Yrd. Doç. Dr. Ömer Bayram, Yrd. Doç. Dr. Ünal Zal, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Malik Bankır, Yrd. Doç. Dr. Zafer Yeşilöz ve Yrd. Doç. Dr. Ethem Özkan konuşmacı olarak katıldı. Panelde, Nevşehir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencileri Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini okudu.

Oturum Başkanlığını Yrd. Doç. Dr. Ethem Özkan'ın yaptığı panelde, “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı”, “Safahat'ta bazı toplumsal sorunlar ve bu sorunların Mehmet Akif tarafından analizi”, “Mehmet Akif'in Türkçe’si”, “Mehmet Akif'te vatan düşüncesi” konuları ele alındı.

Panel, Nevşehir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji bölümü öğrencisi Mehmet Köse ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Sami Kocamış'ın İstiklal Marşı’nı okuması ile son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 17:01:23
Güncelleme :13 Mart 2009 Cuma 17:04:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?