17
Mayıs
2024
Cuma
AVANOS - NEVŞEHİR

Avanos'ta eşek ve atlar yarıştı

Nevşehir'de düzenlenen 1. Kapadokya Merkep ve At Yarışması'nda "Yavrucuk" isimli merkebi ile ABD'li Marion Sobieski 1. ve Avanos İlçe Kaymakamı Mehmet Ünlü "Güzelce" isimli merkebi ile 2. oldu. Nevşehir İl Turizm Müdürü Özcan Budak ise "Katibim" isimli merkebi ile yarışmada 3.'lüğü kazandı.


Kapadokya Bölgesi'nde Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Nevşehir'in Avanos İlçesi'ne bağlı Çavuşin Köyü'nde düzenlenen merkep yarışması çekişmeli geçti. Çavuşin Köy meydanında düzenlenen yarışmaya Avanos İlçe Kaymakamı Mehmet Ünlü ve Nevşehir İl Turizm Müdürü Özcan Budak ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Özellikle turistler yarışma öncesinde ve yarışma sırasında merkep üzerinde oldukça zor anlar yaşadı. Yarışların başlaması ile birlikte merkep üzerindeki yarışmacıları görüntülemek isteyen gazeteciler parkur içinde kalınca ezilme tehlikesi atlattı. 70 metrelik parkuru "Yavrucuk" isimli merkebi ile ABD'li 54 yaşındaki Marion Sobieski 63 saniyede 1. olurken, Avanos İlçe Kaymakamı Mehmet Ünlü "Güzelce" isimli merkebi ile parkuru 68 saniyede 2. olarak tamamladı. Nevşehir İl Turizm Müdürü Özcan Budak "Katibim" isimli merkebi de 71 saniyede 3. oldu. Çok sayıda yabancı turistin de ilgi ile izlediği yarışmada 1. olan ABD'li Marion Sobieski' ye Avanos İlçe Kaymakamı Mehmet Ünlü, seramik bir vazo ödülü verdi.


Daha sonra at arabası yarışması düzenlendi. Bu yarışma devam ederken Ali Çelebi'nin kullandığı at arabası, 150 metrelik parkurun l00. metresinde dönüş yapacağı bir sırada atın virajı alamaması sonrasında devrildi. Yarışmacı Ali Çelebi yarışı hafif sıyrıklarla atlatırken, yarıştığı at ise sağ bacağından yaralandı. Ayağındaki yara ile birlikte yerde acılar içerisinde kıvranan talihsiz atın bacağı veteriner tarafından tedavi edildi.Yarışmalar, meydana gelen üzücü kaza nedeniyle iptal edildi.

NEVŞEHİR - İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2004 Çarşamba 20:47:32
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 12:39:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?