17
Mayıs
2024
Cuma
AVANOS - NEVŞEHİR

Avanos'ta tatlıcı kadın 'Yılın Annesi'

Nevşehir'in Ürgüp İlçesi'nde 5 yıldır çocuklarını okutabilmek için evinde yaptığı tatlıları seyyar arabayla satan Fatma Özak Nevşehir'de yılın annesi seçildi.
Ürgüp Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Yerel Gündem Kadınlar Meclisi, tatlıcılık yaparak evinin geçimini sağlayan Fatma Özak'ı 2004 yılında yılın annesi seçti. Ürgüp'te kendisine sahip çıkıldığı için oldukça mutlu olduğunu söyleyen Fatma Özak, eşi Ahmet Özak'ın l999 yılında geçirdiği trafik kazası sonrası sağ ayağından kısmi felç geçirmesi nedeniyle çalışamadığını belirtti.
Kızları l2 yaşındaki Merve, l0 yaşındaki Meltem ve 7 yaşındaki Melike'nin Ürgüp Mehmet Dinler İlköğretim Okulu'nda öğrenim gördüklerini ifade eden Özak, okul masraflarının karşılanmasının yanı sıra, evin geçimini sağlamak amacıyla evinde yaptığı tatlıları seyyar arabasıyla satarak geçimini sağladığını kaydetti. Önceleri bir hayli zorlandığını belirten Fatma Özak, "Ama çalışmak çocuklarınız, eşiniz için bir şeyleri ortaya koyabilmek mükemmel bir olay. Kısa zamanda Ürgüp'lü vatandaşlarda beni tanıdı. Ürgüp Kaymakamı Necdet Türker ve Belediye Başkanı Bekir Ödemiş' in verdiği manevi desteklerle tatlı yapımını sürdürüyorum. Beni yılın annesi olarak değerlendiren tüm kurul üyelerine de teşekkür ediyorum" dedi.
NEVŞEHİR - İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2004 Pazar 16:09:22
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 12:38:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?