24
Mayıs
2024
Cuma
AVANOS - NEVŞEHİR

Damat fırıncı olunca, düğün de fırında yapıldı

Nevşehir’in Avanos İlçesi’nde Mahmut Altundiş ve Romanyalı kız arkadaşının düğün töreni davetlileri şaşırttı. Damadın fırıncı olması nedeniyle düğün salonu gibi süslenen fırında gerçekleştirilen nikah töreninde, damadın fırıncı elbisesi ile nikah kıydırma isteği, Belediye Başkanı tarafından geri çevrildi.

Nevşehir’in Avanos İlçesi’nde bulunan Sofra Restorant’da fırıncı ustası olarak çalışan 29 yaşındaki Mahmut Altundiş isimli genç ile Türkiye’ye turist olarak gelen Romen Radukala Denisa Çeleseda (18), gencin çalıştığı restoranda tanışarak evlenmeye karar verdiler.

Düğününü, gününün büyük bir bölümünü geçirdiği fırında yapmaya karar veren Mahmut Altundiş, düğün davetiyelerini ise pideden yaptı. Hazırladığı bin kadar pidenin üzerine düğün yerini ve kız arkadaşı ile kendinin isimlerinin baş harflerini yazan fırıncı genç, damatlık olarak ise iş elbiselerini giydi.

Düğün öncesinde fırınını tıpkı bir düğün salonu gibi süsleyen damat Mahmut Altundiş, gelin ve şahitlerle birlikte nikah masasına oturduğunda ise hüsrana uğradı. Nikahı kıymaya gelen Avanos Belediye Başkanı Seyhan Duru, damadın fırıncı elbisesi ile nikah masasına oturduğunu görünce nikahı kıymayacağını söyleyerek, damadın elbisesini değiştirmesini istedi. Düğüne katılan davetlilerin şaşkın bakışları arasında, nikah masasından kalkan damat, daha sonra takım elbise giyerek tekrar nikah masasına oturdu.

Damadın kıyafetinin iş elbisesi olduğu için nikahı kıymadığını ve kılık kıyafetinin daha tertipli olmasını isteğini belirten Belediye Başkanı Seyhan Duru, damadın takım elbise giymesi üzerine nikahı kıydı. Daha sonra tüm davetliler, kendilerine dağıtılan pideli davetiyeleri hep birlikte yediler.

MERT ÖZPAMUK-NEVŞEHİR (İHA)
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2003 Pazartesi 00:00:15
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 12:42:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?