22
Mayıs
2024
Çarşamba
AVANOS - NEVŞEHİR

Kapadokya'da çirkin görüntülere son

Nevşehir'in Avanos ilçesinde bulunan ve peri bacalarının yoğun olduğu Zelve ve Paşabağı ören yerlerinde başlatılan çevre düzenlemesi devam ederken, Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu çalışmaları yerinde inceledi. 

Beraberinde Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, Avanos Kaymakamı Mehmet Ünlü ve çok sayıda ilgili daire müdürü ile devam etmekte olan çevre düzenlemelerini inceleyen Vali Hacımustafaoğlu, bölgede yer alan ve çirkin görüntüye neden olan iş yerlerinin yıkılıp, yerine modern ve taştan yapılmış iş yerlerinin yapılacağını söyledi.
Bölgeye yeni seyir tepeleri yapımının sürdüğünü, yeni yürüyüş parkurlarının da bitmek üzere olduğunu kaydeden Vali Hacımustafaoğlu, proje kapsamında ilk olarak bölgede turistik eşya satıcılarının kullandıkları ve görüntü kirliliğine neden olan bazı barakaların yıkıldığını belirtti. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 200 bin ve KÖYDES Projesi'nden de 400 bin YTL kaynak aktarıldığını bildiren Vali Hacımustafaoğlu, proje kapsamında peri bacalarının yoğunlukta bulunduğu ören yerinden geçen asfalt yolun kaldırılacağını ve bölgeye yeni bir otoparkın yapılacağını söyledi. 

Çevre düzenleme projesinin önümüzdeki yaz bitmeden tamamlanacağını dile getiren Vali Hacımustafaoğlu, proje tamamlandıktan sonra peri bacalarının yoğun olduğu bölgenin çok güzel bir görünüme kavuşacağını kaydetti.
iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2007 Pazartesi 10:43:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?