18
Mayıs
2024
Cumartesi
AVANOS - NEVŞEHİR

Nevşehir'de Edip Akbayram rüzgarı esti

Türk müziğinin güçlü sesi Edip Akbayram, Kapadokya Avanosspor yararına düzenlenen gecede ücret almadan sahneye çıktı. Ünlü sanatçı; kendisi, konseri izlemeye gelen ailesi ve yaşamını sürdürdüğü Avanos İlçesi’ndeki mahalle sakinlerine de bilet alarak bir ilke imza attı.

Nevşehir 1. Amatör Kümede mücadele eden Kapadokya Avanosspor’ un düzenlediği 1. Kapadokya Spor etkinlikleri çerçevesinde Avanos Anfitiyatro’da sevenlerine konser veren sanatçı Edip Akbayram, yeni ve eski eserlerini seslendirdiği konseri için kulüp yöneticilerinden tek kuruş bile para almadı. Bunun aksine başta kendisi olmak üzere eşi Ayten Akbayram ve oğlu Ozan Akbayram’ ın da 5 milyon lira olan konser giriş biletini Kapadokya Avanosspor Kulüp Başkanı Metin Çengel’den satın alan sanatçı, Avanos’ daki komşuları için de bilet almayı ihmal etmedi.


Yaklaşık 4 bine yakın hayranına 3 saat sahnede kalarak müzik ziyafeti sunan sanatçı Edip Akbayram, hayranlarına unutamayacakları dakikalar yaşattı.

Konser sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplandıran sanatçı Edip Akbayram, "Geçtiğimiz yıl bir ev satın alarak restorasyonunu yaptırdım ve Avanos İlçesi’ne yerleştim. Üreten bir sanatçı için büyük şehir trafiğinden ve hava kirliliğinden uzak, sakin bir beldede yeni eserler üretmek daha uygun oluyor. Büyük kentin çarpıklığını Kapadokya’da kesinlikle yaşamıyorsunuz. Doğası, tarihi ve kültürel birikimleri ile daha çağdaş bir hale gelmeye çalışan Avanos’ta olmak beni oldukça mutlu ediyor. Nevşehir’in Avanos İlçesi’nde 1. Amatör kümede mücadele veren Kapadokya Avanosspor’un yöneticileri 3 gün süreli bir spor etkinliği düzenleyeceklerini söyleyince bu işte benim de bir tuzum bulunsun dedim ve hiçbir ücret almadan sahneye çıktım. Komşularım, maddi nedenlerden dolayı konserime gelemediklerini söylüyorlardı, onları da kırmayarak onlar için de bilet aldım ve konserime davet ettim. Sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmek için herkesin artık taşın altına ellerini sokmaları gerekiyor. Bir sanatçı olarak ben bu taşın altında elimi hissetmek istedim. Öyle inanıyorum ki aynı duyarlılığın devam ettirilmesi halinde Kapadokya ve Avanos yaşanılır çağdaş bir merkez haline gelecektir" diye konuştu.

iha-nevşehir
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2004 Cumartesi 00:00:07
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 11:23:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?