18
Mayıs
2024
Cumartesi
DERİNKUYU - NEVŞEHİR

Gizli dehlizler ortaya çıkardı

DERİNKUYU'DA PATLAYAN SU BORUSU GİZLİ DEHLİZLERİ ORTAYA ÇIKARDI

Dünyanın ilk yer altı kent yerleşimlerine ev sahipliği yapan Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde yıllardan beri kapalı olan yer altı koridorları olarak da bilinen gizli dehlizler, içme suyu şebeke hattının patlaması ile gün yüzüne çıktı.

Her yıl 100 binlerce yerli ve yabancı turistin geldiği Kapadokya'nın en büyük yer altı şehrine sahip Derinkuyu ilçesinin Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Caddesi'nde geçiş yolu üzerinde henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı içme suyu şebeke hattının patlaması, binlerce yıldan beri kapalı kalan yer altı şehrinin koridorlarından birini gün yüzüne çıkardı.

Patlayan içme suyu şebeke hattının oluşturduğu göçük, Derinkuyu Belediyesi temizlik işçileri tarafından fark edilerek İlçe Belediyesi yetkililerine haber verildi. Belediyeden gelen yetkililerin göçüğün neden oluştuğunu araştırmaları üzerine, göçüğün bulunduğu alanda yıllarca kapalı kalan Derinkuyu yer altı şehrine ait koridorlarından birinin bulunduğu ortaya çıktı.

Yetkililerden edinilen bilgiye göre, ilçenin içme suyu ihtiyacını karşılayan içme suyu şebeke hattının patlaması sonucu tazyikli suyun basıncıyla yaklaşık 1 metre kalınlığındaki toprak tabakasını çökerken, aynı güzergah üzerinde de yer yer çatlamalar meydana geldi. Belediye görevlilerince patlayan içme suyu şebeke hattı yenilenirken, çökme sonucu ortaya çıkan yer altı koridoru da kapatıldı.

DERİNKUYU'DA PATLAYAN SU BORUSU GİZLİ DEHLİZLERİ ORTAYA ÇIKARDI
DERİNKUYU'DA PATLAYAN SU BORUSU GİZLİ DEHLİZLERİ ORTAYA ÇIKARDI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2010 Perşembe 11:01:03
Güncelleme :8 Aralık 2010 Çarşamba 09:42:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?