26
Mayıs
2024
Pazar
DERİNKUYU - NEVŞEHİR

Küpelerini Pakistan'a bağışladı

İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİSİ, PAKİSTAN İÇİN KULAĞINDAKİ KÜPELERİ BAĞIŞLADI

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde 12 yaşında bir ilköğretim öğrencisi, Pakistan'da yaşanan sel felaketinden zarar görenlere ulaştırılmak üzere kulağındaki altın küpeleri bağışladı.

Özlüce Köyü İlköğretim Okulu 6-A sınıfı öğrencisi Beyza Nur Çifcibaşı, ağustos ayında Pakistan'da binlerce insanın hayatını kaybetmesine, milyonlarca insanın da evsiz kalmasına neden olan yüzyılın en büyük sel felaketini ilk izlediği günden bu yana o insanlara yardım edebilmek için ne yapabileceğini düşündüğünü söyledi.

Pakistan'da selden zarar gören insanları gördükçe üzüldüğünü söyleyen Beyza Nur Çiftçibaşı, babası Ömer Çifcibaşı'nın kendisine aldığı bir çift altın küpeyi okul müdürü Abdulhamid Çiftçi'ye vererek Pakistan'da selden zarar görenler için bağışlamak istediğini belirtti. Aldığı karara ailesinin de destek verdiğini kaydeden Çifcibaşı, "Televizyondan seyrettiğim Pakistan halkının durumu beni çok üzdü. Onlar için bir yardım kampanyası başlatıldığını duyduğumda verebileceğim tek şey küpelerimdi ve onları verdim" dedi.

İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİSİ, PAKİSTAN İÇİN KULAĞINDAKİ KÜPELERİ BAĞIŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2010 Çarşamba 20:04:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?