31
Mayıs
2024
Cuma
GÜLŞEHİR - NEVŞEHİR

Doğayı korumak için elele verdiler

GÜLŞEHİR'DE AVCILIK, ATILCILIK VE BALIKÇILIK DERNEĞİ KURULDU

Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde Avcılık, Atıcılık ve Balıkçılık Derneği kuruldu. Derneğin başkanlığına ise Ahmet Can getirildi.

Gülşehir ilçesinde, bir grup avcı bilinçsiz avlanmayı önlemek ve doğa hayvanlarını korumak için bir araya gelerek dernek kurdu.

Gülşehir Avcılık, Atıcılık ve Balıkçılık Derneği adıyla kurulan dernek denetimi bugüne kadar Çevre Orman İl Müdürlüğünce yapılan avlanma sahasını belirleme ve denetleme görevini de üstlenecek. Dernek özellikle nesli tükenme noktasına gelen hayvanları koruma altına almak ve çiftliklerden keklik sülün gibi bölgemizde yok denilecek kadar az bulunan türleri getirerek neslini devam ettirmeyi hedefliyor.

Türkiye'nin en uzun nehri olan Kızılırmağın Gülşehir ilçesi sınırları içerisinden geçmesiyle ilçe halkının amatör balıkçılık yaptığını belirten Dernek Başkanı Ahmet Can, bilinçsizce yapılan avlanma ve başka illerden gelen, ticari amaçla balık avlayan avcıların, kanunen yasak olan ağ ve tırı-vırı diye tabir edilen küçük ağlarla avlanarak balık nesline büyük zarar verdiklerini belirtti. Dernek olarak bu tür avlanmaları sıkı takip edeceklerini belirten Can, balıkçılık konusunda halkı bilgilendirmek, en azından yumurta döneminde kaçak avlananların önüne geçmek istediklerini söyledi.

Derneğin kurulmasıyla birlikte Gülşehirli gençleri avcılık sporuna yönlendirmek istediklerinide kaydeden Can, "Derneğimizin kuruluşundan 20 gün gibi kısa bir süre geçmesine rağmen 55 üyemiz oldu. Şu ana kadar olan ilgiden ne kadar doğru bir iş yaptığımız kanısına vardık. Amacımız doğayı ve hayvanları korumak, bu konuda hassasiyeti olan tüm vatandaşlarımızı derneğimize bekliyor, birlikteliğimizle sesimizi daha yükseklere duyuracağımıza inanıyorum'' dedi.

GÜLŞEHİR'DE AVCILIK, ATILCILIK VE BALIKÇILIK DERNEĞİ KURULDU
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2011 Salı 13:25:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?