20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜLŞEHİR - NEVŞEHİR

Kanserli yöre taşınıyor

Nevşehir’in Gülşehir İlçesi’ne bağlı Tuzköy Beldesi’ndeki konutların yapımında kullanılan tüf kayaların kansere yol açtığının belirlenmesi üzerine, belde halkı 5 kilometre ilerde oluşturulacak yeni alana taşınacak.

Nevşehir Valisi Alaattin Turhan, yaptığı açıklamada, tuzköy Beldesi’nde yıllardır süren kanser tartışmalarının sona ereceğini, belde halkının taşınabilmesi ve yeni konutların yapılabilmesi için 24 Aralık’ta ihale yapılacağını bildirdi.

Hacettepe Üniversitesi’nden gelen uzman heyetin beldede yaptığı çalışmalarda, belde halkında görülen kanser vakasının konutların yapımında kullanılan tüf kaya taşlarında bulunan ’zeolid’ isimli maddeden kaynaklandığının belirlendiğini kaydeden Vali Turhan, beldede tespit edilen ’’kanserli konutların’’ yıkılarak üzerlerinin toprakla örtüleceğini belirtti.

Beldede taşınması gereken 270 aile tespit edildiğini hatırlatan Vali Turhan, ’’Beldenin taşınmasına ilişkin ihale 24 Aralık’ta yapılacak. Ama bu iş sadece ihale ile bitmiyor. Biz üzerimize düşenleri yaptıktan sonra bir de belediyenin işi var. Belediye de oradaki yolları ve gerekli altyapıyı yapacak’’ dedi. Beldede 1970’lerden itibaren görülen kanser vakaları nedeniyle taşınma gündeme gelmiş, ancak kaynak yetersizliği nedeniyle bugüne dek gerçekleştirilememişti.
iha
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 14:09:44
Güncelleme :21 Ocak 2006 Cumartesi 14:58:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?