23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜLŞEHİR - NEVŞEHİR

Temsili cenaze

Nevşehir’in Gülşehir İlçesi’ne bağlı Gümüşkent Beldesi’nde, kasabalarının köye dönüştürülmesine tepki gösteren vatandaşlar eylem düzenledi.

Eylemde belediyelerinin temsili cenaze namazını kılan kasaba halkı, gözyaşlarına boğuldu. TBMM tarafından bir süre önce kabul edilen ve 2000 yılı nüfus sayımları baz alınarak nüfusu 2 binden az olan beldelerin köy haline getirilmesi projesine tepki gösteren Gümüşkentli vatandaşlar, düzenledikleri eylemle kararı protesto ettiler. Eylemde kasaba meydanında toplanan 200’e yakın vatandaş, üzerinde "Adı: Gümüşkent, Soyadı : Gümüşkent Doğum : 04.06.1971 Ölüm : 2003" yazılı tabutu omuzlarında taşıyarak merkez camiine getirdiler. Burada tabut önünde saf tutan kasaba halkı, temsili cenaze namazı kıldı. Kılınan cenaze namazının ardından vatandaşlar tabutla birlikte belediye binası önüne yürüdüler. Yürüyüş sırasında kasabalılar üzerinde ’Kurtar bizi Cumhurbaşkanı’ , ’32 yıl sonra köye dönüş istemiyoruz’ ve ’32 yaşında kaybettik’ yazılı pankartlar taşıdılar.

Gümüşkent Belediyesi Düğün Salonu önünde vatandaşlara hitap eden Gümüşkent Belediye Başkanı Mustafa Arıkan, beldelerinde 2000 yılında yapılan nüfus sayımı ile 2 bin 355 olan belde nüfusunun, sayım sonrasında beldelerine gelen DİE görevlileri tarafından 1814’e düşürüldüğünü söyledi. Arıkan, "Yanlış ve hatalı kararlarla alınan beldelik hakkımızın yeniden bizlere verilmesini istiyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Arıkan’ın konuşması sırasında birçok vatandaşın gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi. Özellikle eyleme katılan yaşlı kadınların birbirlerine sarılarak ağlaması duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

NEVŞEHİR-(İHA)
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2003 Cumartesi 00:00:15
Güncelleme :21 Ocak 2006 Cumartesi 15:06:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayhan uzkan IP: 81.212.143.xxx Tarih : 11.01.2004 14:36:51

Bende bir gümüşkentli olarak gümüşkentimizin köye dönüştürülmesini istemiyorum. Kazanılmış bir hakkın bu şekilde alınması doğru değil. Yıllardır bucak olarak hizmet vermiş son 30 yıldır belediyelik olan gümüşkentimize köy olmak yakışmaz. Adı üstünde gümüşkentimiz kent'tir ,kent kalacaktır. Cumhurbaşkanı doğru bir karar vermiştir. Yanlış hesap bağdattan dönmüştür.

Saygılarımla