9
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

111 köy muhtarına bilgisayar

NİĞDE VALİLİĞİ'NDEN 111 KÖY MUHTARINA DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR

Niğde Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından 111 köy muhtarına dizüstü bilgisayar verildi.

İl Özel İdaresi hizmet binasında yapılan törene Niğde Valisi Alim Barut, AK Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Niğde Milletvekili Mümin İnan, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Nuri Ayduğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, AK Parti İl Başkan Vekili İdris Bayram, il genel meclis üyeleri ve merkeze bağlı köy muhtarları katıldı.

İl Genel Meclis Başkanı Nuri Ayduğan yaptığı açılış konuşmasında, muhtarların hizmet elçileri olduğunu belirterek, "Sorunların daha etkin ve daha kolay çözümlenebilmesi amacıyla Türkiye İstatistik Kurumu kapsamında köylerdeki yerleşim bilgileri, nüfus, istatistik bilgilerine erişimin kolaylaştırılması ve Nüfus Müdürlüğü internet sitesinden vatandaşlara ikametgah belgesi verilebilmesinin sağlanması amacıyla merkez ilçe ve ilçe köy muhtarlıklarına 111 adet dizüstü bilgisayar ve yazıcı verilecektir. Başta sayın Valimiz, İl Genel Meclisi üyelerimiz ile Özel İdare çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bir bilgisayarın bize maliyeti 2 bin 062 lira oldu. Yine bir lazer yazıcı ise 171 lira kısacası bugün toplam 250 bin 230 liralık bir bedeli hizmet amacıyla harcıyoruz” dedi.

Niğde Valisi Alim Barut da, e-devlet projesi kapsamında tüm kurumların verilerini bilgisayar kullanarak sağlamakta olduğunu belirterek; “Biz de çağın gereklerine uyarak, hızla gelişen teknolojiye uyum sağlamak için muhtarlarımızın daha etkin ve kolay hizmet sunmaları amacıyla bu bilgisayarları teslim ediyoruz. Bunu gerektiği gibi kullanıp çok hızlı gelişen teknolojiye ayak uydurmamız lazım. Lütfen sizler de bu bilgisayarları öğrenmek için gayret sarf edin. Atıl durumda bırakarak eskimesine müsaade etmeyin. Burada fikir birliği sağlayan İl Genel Meclis üyelerimize ve İl Özel İdaresine huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bizim en büyük ödülümüz de görevimiz gereği buradan ayrılıp gittiğimizde arkamızdan iyiliklerle anılmaktır. Buradan köylerimizde yaşayan vatandaşlarımıza da selamlarımı sizlerin aracılığıyla gönderiyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından muhtarlara dizüstü bilgisayarlarını teslim edildi.

NİĞDE VALİLİĞİ'NDEN 111 KÖY MUHTARINA DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR
NİĞDE VALİLİĞİ'NDEN 111 KÖY MUHTARINA DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2011 Çarşamba 15:12:02
Güncelleme :20 Ocak 2011 Perşembe 18:57:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?