9
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Kursiyerler sertifika aldı

NİĞMEK KURSİYERLERİ SERTİFİKALARINI ALDI

Niğde Belediyesi bünyesinde kurulan Niğmek takı tasarım ve ebru kursunu başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

Niğde Belediyesi Hüdavent Hatun Sosyal Salonu'nda düzenlenen törene Niğde Valisi Alim Barut, AK Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Nuri Ayduğan ile vatandaşlar katıldı. Niğde Belediyesi'nde göreve başladığı günden bu yana hep halkın hizmetinde olduklarını, bu doğrultuda meslek edindirmek amacıyla Niğde Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarını (Niğmek) faaliyete aldıklarını ifade eden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Yaptığımız bu çalışmalar doğrultusunda takı tasarım ve ebru sanatının yaşatılması ve yaygın hale getirilmesi için açmış olduğumuz kurslarımızın bugün sonuna geldik. Belediyemizin İşkur Müdürlüğü işbirliği ile yaptığı çalışmalar doğrultusunda web tasarımı ve bilgisayarlı muhasebe gibi bir takım meslek edindirme çalışmalarımız oldu. Diğer yandan müracaat sayısının 25'i geçtiği her alanda yine bu kurslarımızı açabileceğiz” dedi.

Sosyal belediyecik kapsamında işsize iş, karnı aça aş olabilmek için üzerine düşen ne varsa yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Akdoğan; “Bir insanın umudu olmak, onun geleceğine yön verebilmek bizim en büyük mutluluğumuzdur. Niğde Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren tekstil fabrikalarına kalifiye eleman yetiştirmek için İstanbul'daki bir firmanın hibe ettiği 20 makine ve İl Özel İdaresi'nin ihale yoluyla satışını yaptığı 25 adet tekstil makinesini alarak toplam 45 makine parkuru ile yeni bir kurs hazırlığı yapıyoruz. Bu kursu bitiren vatandaşlarımız, tekstil fabrikalarında rahatlıkla iş bulabilecekler” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verilirken, kursiyerlerin çalışmalarının yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

NİĞMEK KURSİYERLERİ SERTİFİKALARINI ALDI
NİĞMEK KURSİYERLERİ SERTİFİKALARINI ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2011 Çarşamba 15:38:01
Güncelleme :20 Ocak 2011 Perşembe 18:57:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?