9
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Niğde'de akıllı tahta dönemi

NİĞDE'DE AKILLI TAHTA DÖNEMİ

Niğde'nin Çamardı ilçesindeki 25 okulun bütün sınıflarında kara tahta dönemi sona erdi. İlçede bulunan 23 ilköğretim okulu ile 2 lise akıllı tahtalarla donatıldı.

Çamardı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda düzenlenen törenle protokol üyelerine akıllı tahtaların tanıtımı yapıldı. Törene Niğde Vali Yardımcısı Dr. Adil Nas, AK Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran, Cumhuriyet Başsavcısı Alaettin Soylu, İl Genel Meclis Başkanı Nuri Ayduğan, İl Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, İlçe Kaymakamları ve İl Genel Meclisi üyeleri katıldı.

Çamardı'da bütün sınıfların akıllı tahta ile donatılmasını gerçekleştiren hayırseverlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan AK Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu, hükümetin bütçeden en büyük payı eğitime ayırdığını hatırlatarak, bu payın daha da artacağını söyledi. İktidara geldiklerinde bütün okullara teknolojinin girmesini öncelikli konu olarak ele aldıklarını söyleyen Selamoğlu, "Şu anda ilimizde bilgisayarsız okulumuz kalmamıştır. Öğrencilerimiz okulların açıldığı ilk gün kitaplarını masalarında bulmuşlar ve bütün okullarımız teknoloji ile zenginleştirilmiştir. İki gün sonra da Bor ilçemizdeki Fen Lisesi'nin temelini atacağız” dedi.

Niğde Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser ise, Ulukışla'dan sonra Çamardı ilçesinin de akıllı tahtalı sınıflara kavuştuğunu belirterek, "Çamardı yükselen eğitim çıtası ile çağ atladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi ile bütün sınıfları bilgisayarlı eğitime geçirmeyi hedeflemekteyiz. En önemli yatırım öğrencilerimize yapılan yatırımdır. Bu yatırımların meyvesini Çamardı ilçemizde almaya başladık. Katkıda bulunan bütün hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Çamardı Kaymakamı Mehmet Sarıbacak ise, ilçedeki 23 ilköğretim okulu ve 2 lisede bulunan 130 dersliği bilgisayar destekli akıllı tahta sistemi ile donattıklarını kaydederek, “Akıllı tahta sisteminde emeği geçen hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu projenin uygulanmasıyla ilçemiz teknolojik anlamda çağdaş eğitim seviyesine ulaşmada büyük bir adımı daha atmış olacak” dedi.

Törenin son bölümünde halk oyunları gösterileri ile projeye destek veren 130 hayırsever vatandaşa ve proje ekibine teşekkür plaketi verildi. Daha sonra akıllı tahtaların kurulduğu sınıfları gezen davetliler tahtaların kullanım gösterisini izledi.

NİĞDE'DE AKILLI TAHTA DÖNEMİ
NİĞDE'DE AKILLI TAHTA DÖNEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2011 Salı 17:42:05
Güncelleme :25 Ocak 2011 Salı 18:13:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bayram ali kahraman IP: 78.167.251.xxx Tarih : 28.01.2011 23:15:24

SEVİNCİM DEN SÖYLEYECEK BAŞKA BİRŞEY BULAMIYORUM METREPOL ŞEHİRLERİN ÜNLÜ OKULLARINDA OLMAYAN PROJEYİ GERÇEKLEŞTİREN  BAŞTA ÇAMARDI KAYMAKAMI SAYIN ......MEHMET SARBACAK ...VEDE  YELATAN KÖYÜNÜN  ÇALIŞKAN  MÜDÜRÜ... HACI DÜNDARA ... ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ   İSTEYİNCE OLUYORMUŞ DEMEKKİ