22
Mayıs
2024
Çarşamba
BOR - NİĞDE
BOR

Belçika'dan eğitime destek

Belçika’da faaliyet gösteren ETKİ grubu, Niğde’nin Bor ilçesinde bir okula 11 bin YTL’lik eğitim yardımında bulundu.

Belçika’da kurulan, üyelerini İngiliz, Fransız ve Türk kadınların oluşturduğu ETKİ (Eisden Türk Kadınları İşbirliği) grubu, Türkiye’ye eğitim yardımı kampanyası başlattı. Eğitim yardımlarının dağıtımı için Başpınar İlköğretim Okulunda yapılan törene Bor Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, ETKİ Grubu Başkan Yardımcısı Nuran Akgün ile öğretmenler ve ihtiyaç sahibi 97 öğrenciler katıldı. 

Belçika’da yaşayan Türk kadınları tarafından 1993 yılında kurulan derneklerinin 800’ü aşkın üyesi bulunduğunu belirten Nuran Akgün, “Türkiye’de ihtiyaç sahibi öğrencilere bu tür yardımlarda bulunmak bizlerin vatan hasretini bir nebzede olsa gideriyor. Avrupa’nın değişik ülkelerinde yaşasak da, oranın vatandaşları olsak da, bu bizlerin de Türk olduğu gerçeğini değiştirmez. Vatanımızı çok seviyoruz, bu nedenle bir araya gelen Türk kadınlarımız tarafından kurulan bu dernek sayesinde eğitime hizmet ederek, ülkemizin geleceğinde rol alma şansını yaşıyoruz” dedi.
 
Konuşmaların ardından ihtiyaç sahibi 97 çocuğa giyecek ve kırtasiye yardımı yapan ETKİ grubu, okula çok amaçlı yazıcı, kamera ve değişik kırtasiye malzemeleri hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2007 Perşembe 15:37:45
Güncelleme :31 Mayıs 2007 Perşembe 15:52:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?