18
Mayıs
2024
Cumartesi
BOR - NİĞDE
BOR

Niğde-Bor: Doğan Baran toprağa verildi

Yakalandığı akciğer kanseri hastalığından kurtulamayarak hayatını kaybeden Sağlık eski Bakanlarından Doğan Baran, Niğde Valiliği önünde düzenlenen törenin ardından doğum yeri olun Bor İlçesi’nde toprağa verildi.

Baran için düzenlenen cenaze törenine eski Başbakan Tansu Çiller’in yanı sıra dönemin çok sayıda bakan ve milletvekili de katıldı. Valilik önündeki törene katılmayan DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ise Bor İlçesi’nde defin öncesi kılınan cenaze namazında hazır bulundu.
Doktor Doğan Baran için Niğde Valiliği önünde yapılan törene DYP eski Genel Başkanı Prof. Dr. Tansu Çiller, Devlet eski Bakanları Akın Gönen, Ali Şevki Erek, Eski Ulaştırma eski Bakanı Ömer Barutçu, Orman eski Bakanı Vefa Tanır, DYP eski Milletvekilleri Esat Kıratlıoğlu ve İbrahim Arısoy, AK Parti Niğde Milletvekili Mahmut Uğur Çetin, Niğde Valisi Gündüz Beder, Niğde Belediye Başkanı Mümin İnan, Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay İhsan Baz, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gündüz, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Ferhat Ecer ile Doğan Baran’ın eşi Yıldız Baran, oğlu Selim Baran ve kızı Bilge Baran katıldı.

"Doğan Baran’ın ölümüyle dostumu kaybettim" diyen DYP eski Genel Başkanı Prof. Dr. Tansu Çiller, törende yaptığı konuşmada, "Vefakar bir partiliydi, iyi bir vatan evladı, bir vatanseverdi. Milliyetçiliği demokrasinin çağdaş değerleriyle bütünleştirebilmiş bir misyondan geliyordu ve o misyonun iyi bir temsilcisiydi. Bugün bu değerlerden öğrenilecek çok şey var. Niğdelilerin evladı benim kardeşim kaybımız büyük hepimizin başa sağ olsun, mekanı cennet olsun" dedi.
Niğde Valisi Gündüz Beder, ülkenin çok değerli bir insanı kaybettiğini bu insanın Niğde için çok önemli, çok değerli bir şahsiyet olduğunu söyleyerek, Niğde’nin her köşesinde onun eserlerine, ismine rastlamanın mümkün olduğunu belirtti. Beder, "Bundan sonraki nesillere en azından iyi bir örnek olacak, gençlerimiz, bizler onu örnek alarak memleketimize hizmet için çalışacağız. Yakınlarına baş sağlığı diler, merhuma Allah’tan rahmet dilerim" dedi.

Valilik önündeki devlet törenine gelmeyen ancak Bor İlçesi’ndeki merkez camiindeki cenaze namazına katılan DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ise Bor’a son görevini yapmak üzere geldiklerini, Niğde’ye ve Türkiye’ye hizmet etmiş değeli bir insanı kaybetmekten dolayı çok büyük üzüntü içerisinde olduklarını söyledi. Ağar, "Aile boyu kendileri Türkiye’ye hizmet için adamış insanlardır. Son günlerde kendisini hastanede ziyaret ettim, ağır bir hastalığı vardı ve kendiside büyük mücadele verdi ama takdiri ilahi böyle tecelli etti. Kendisi ve hizmetleri her zaman anılacak, taktir edilecektir. bize düşen görev ise geride kalan aile efradı ile birlikte olmak ve hizmetlerinin devamını sağlamaktır. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.
Cenaze namazının ardından mezarlığa kadar omuzlarda taşınan cenaze, aile kabristanına defnedildi.

NİĞDE-(İHA)
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2004 Cumartesi 16:57:35
Güncelleme :15 Haziran 2005 Çarşamba 14:06:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?