2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

80 günde devr-i alem

Bisikletçi Cemal Azmi Başkaptan, Türkiye Yeşilay Cemiyeti ana sponsorluğunda 34 ili bisikletiyle gezecek.

Sağlıklı bir toplumun oluşmasına katkıda bulunmak için Türkiye Yeşilay Cemiyeti sponsorluğunda 26 Eylül'de Yerebatan Sarnıcı'ndan yola çıkan bisikletçi Cemal Azmi Başkaptan, Kars etabını tamamlayarak Sivas'a geldi.

Sivas'a gelen Başkaptan, Yeşilay Sivas Şube Başkanı Bülent Akın ile birlikte Sivas Valisi Ali Kolat'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Vali Kolat, zararlı alışkanlıklara karşı Yeşilay'ın verdiği mücadeleyi desteklediklerini kaydederek, gençlerin sosyal faaliyetlerde bulunması ve sporla uğraşmasının gelecek açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Sağlıklı çevrenin ancak zararlı alışkanlıkların bırakılması ile mümkün olabileceğini belirten Kolat, Sivas'ta spor altyapısının daha da iyi noktalara gelmesi için önemli çalışmaların başlatıldığını vurguladı. Vali Ali Kolat, yürüyüş ve bisiklet turu gibi faydalı egzersizlerin yapılabileceği yolun Paşabahçe güzergahına planlandığını da sözlerine ekledi. Ziyarette konuşan Yeşilay Sivas Şube Başkanı Bülent Akın, yürüttükleri faaliyetler hakkında Ali Kolat'a bilgi verdi. Akın, 'Sağlıklı yaşam için sağlıklı çevre' sloganı ile Türkiye ilk yarı turuna çıkan bisiklet sporcusu Cemal Azmi Başkaptan'ın 34 ile ziyarette bulunacağını, herkesin zararlı alışkanlıklar yerine spor yapması gerektiğini söyledi. Akın, Sivas'ta da bisiklet yolunun yapılmasını istedi.

5 bin kilometre pedal çevirerek kamuoyu oluşturmayı hedeflediğini dile getiren bisikletçi Cemal Azmi Başkaptan ise, madde bağımlılığına karşı mücadele kapsamında çıktığı turun 80 gün süreceğini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2011 Cumartesi 18:35:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?