2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Abdüllatif Şener Suşehri'nde

ABDÜLLATİF ŞENER SUŞEHRİ'NDE

Sivas Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullatif Şener seçim çalışmaları kapsamında Sivas'ın Suşehri ilçesinde temaslarda bulundu. Şener, "Önümüzdeki meclis, çoluk çocuğun idare edeceği bir meclis değildir" dedi.

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel'i ziyaret eden eski başbakan yardımcılarından Sivas Bağımsız Milletvekili Adayı Abdüllatif Şener, 12 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerin önemine değindi. Şener, " Önümüzdeki dönem daha önceki dönemlere benzemeyecek. Yani bir 50 yılda ortaya çıkabilecek, değişikliklerin, dönüşümlerin yaşanacağı bir meclisi, yasama dönemini yaşayacağız. Bunun için 12 Haziran sonrası hem Sivas açısından, Suşehri bölgemiz açısından, hem de ülkemiz açısından son derece önemli olacak diye düşünüyorum. Her şeyden önce bir cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak. Tarihimizde ilk kez bir cumhurbaşkanını halkımız seçecek. Bu seçimler nedeniyle siyasette dengeler bozulacak. Bu dengeler yeniden oluşacak. Muhtemelen önümüzdeki mecliste başbakan değişecek, cumhurbaşkanı değişecek. Siyasi partilerin yapılarında bir değişiklik olacak. Siyaset yeniden kurulacak. Bunun dışında anayasa değişikliği konusu da belli bir olgunluğa gelmiş durumda. Türkiye'nin anayasal düzeni, önümüzdeki mecliste baştan sona yenilenecektir. Bunun içerisinde başkanlık sistemi tartışmaları yer alacağı gibi, gelişen terör olayları, şiddet olayları gibi hassas bir sürece giriyoruz. Tüm bunları dikkate aldığımızda, herkesin doğru düşünüp, doğru karar vermesi lazım. Önümüzdeki meclis çoluk çocuğun idare edeceği bir meclis değildir" dedi.

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ise yaptığı açıklamada, "Gerçekten Sivas, Sivaslıysa, kaderini bu seçimde belirleyecek. Suşehri halkı şunu çok iyi biliyor ki, Suşehri tarihinde çok önemli bir dönüm noktası yaşadı. Genel başkanımız Şener, kendisi kanun teklifi hazırlayarak, Suşehri'nin il yapılması için kanun teklifini hazırlayıp meclise kendisi bizzat vermiştir. Bunu Suşehri halkının çok iyi bilmesi lazım. Böyle bir değerli genel başkanımız ile siyaset yapmayı çok arzu ederdik ama siyasetin acı tatlı yanları vardır. Hep farklı cenahlarda hizmet etmek nasip oldu. Şunu çok iyi bilmeliyiz ki, her zaman genel başkanımızın iyiliğini gördük. Genel başkanımızın bakanlığı döneminde Geminbeli yolu, doğalgazın ilçemize gelmesi, Sivas Havaalanı'nın açılması konularını halkımızın çok iyi bilmesini isterim. Yani bunların hepsinin temellerinde emeği büyüktür. Tecrübeli siyasetçilere her zaman ihtiyacımız var diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

ABDÜLLATİF ŞENER SUŞEHRİ'NDE
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2011 Perşembe 17:26:02
Güncelleme :21 Nisan 2011 Perşembe 17:29:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?